Ce sumă fabuloasă a câștigat Simona Halep în ultimul an. Tenismena se află pe locul 4 în clasamentul celor mai bine plătite sportive

Publicat: 07 sept. 2020, 09:43 Autor: Hermina Hagianu Vedete

Publicaţia economică americană Forbes a stabilit faptul că Simona Halep ocupă locul patru în clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri din lume. Tenismena de origine română are o avere impresionantă.

Conform calculelor realizate de Forbes, Halep, aflată pe locul secund în ierarhia WTA, a realizat venituri totale de 10,9 milioane dolari în perioada iunie 2019 – iunie 2020, cea mai mare parte 6,9 milioane dolari fiind reprezentată de premiile câştigate la turneele la care a participat, restul de 4 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

„Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câştigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari). Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot şi Avon, precum şi alte câteva din ţara sa natală, România”, scrie Forbes, citat de Agerpres.

Simona Halep, despre cel mai dificil moment din viața sa

După finala de la Roland Garros 2017 unde a pierdut meciul cu Jelena Ostapenko, Simona Halep a suferit enorm. Din spusele sale, aproximativ trei luni a fost în depresie, însă a găsit puterea de a merge mai departe.

„Am avut și eu momente de cădere, iar cel mai greu moment din viața mea a fost în 2017, când am pierdut finala de la Roland Garros cu Jelena Ostapenko. Trebuie să recunosc că trei luni am fost în depresie. Mă trezeam noaptea plângând, dar n-am lipsit nicio zi de la antrenament”, a povestit Simona Halep.

„A fost cel mai mare eșec din cariera mea. Bine, finală de Grand Slam nu e eșec, dar faptul că am condus meciul și n-am reușit să-l inchei, a fost un eșec pentru mine. Darren mi-a spus că nu mulți sportivi reacționează așa la un eșec atât de mare. El mi-a zis că am puterea să merg mai departe și atunci am crezut și mai mult în mine”, a mai spus ea.

Publicat: 07 sept. 2020, 09:43 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă