Ce se întâmplă cu persoanele care au făcut ambele doze de vaccin. Ce transmit experții CDC

Publicat: 03 apr. 2021, 09:10 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Experții CDC au transmis un mesaj important în legătură cu persoanele care și-au făcut ambele doze de vaccin. Specialiștii susțin că aceștia nu ar mai transmite deloc coronavirusul.

Directorul CDC – Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Rochelle Walensky, a transmis faptul că persoanele care și-au făcut ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus nu ar mai transmite deloc virusul la alți oameni. Aceste concluzii au rezultat în urma unui studiu care a fost făcut pe aproape 4000 de angajați din prima linie care fie au fost vaccinați, fie nu au fost vaccinați, dar care s-au testat pentru noul coronavirus săptămânal, arată Antena 3. Între persoanele respective, doar trei au fost depistate pozitiv.

„Datele noastre de la CDC, din acest moment, sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

Experții CDC susțin că rezultatele arată că cele două vaccinuri (Pfizer și Moderna) au o eficiență de 90% în prevenirea infecției cu Covid-19, ceea ce ar însemna că persoanele vaccinate, după rapel, ar putea să îi protejeze mai bine pe cei din jur.

Anthony Fauci a făcut și el o serie de declarații în legătură cu pandemia de coronavirus: ”Sperăm că, în următoarele cinci luni, vom fi capabili să răspundem la întrebarea foarte importantă cu privire la faptul dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, transmit infecția altora”.

Ce se întâmplă cu femeile între 40 și 50 de ani, după ce se infectează cu noul coronavirus

Specialiștii au analizat starea de sănătate a mai multor femei din categoria de vârsta 40 – 50 de ani și au observat faptul că în rândul acestora există probleme de sănătate după ce s-au infectat cu noul coronavirus și au fost externate din spital. Femeile din categoria respectivă de vârstă au simptome precum oboseala, respirație greoaie, gândire încețoșată, arată Realitatea.net. Aceste probleme au fost observate la cinci luni de la externare, la femei care au și alte probleme de sănătate, precum diabetul, boli de plămâni sau de inimă.

„Studiul nostru constata că cei care au avut cele mai grave simptome prelungite tind să fie femei albe în vârstă de aproximativ 40 până la 60 de ani care au cel puțin două probleme de sănătate pe termen lung”, a declarat Chris Brightling, profesor de medicina respiratorie de la Universitatea Leicester.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 03 apr. 2021, 09:10 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×