Ce s-a aflat despre noul coronavirus! Descoperirea la care nimeni nu se aștepta

Publicat: 09 feb. 2021, 08:10 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Ce s-a aflat despre noul coronavirus. S-a efectuat un studiu în urma căruia ar putea fi descoperită originea noului coronavirus. Potrivit informațiilor de pe internet, în ”joc” ar putea fi chiar schimbările climatice.

Potrivit Antena 3, s-a efectuat un studiu în urma căruia s-a aflat faptul că schimbările climatice ar fi putut juca un rol important în apariția noului coronavirus. Totul ar fi legat și de emisiile globale de gaze cu efect de seră care au avut loc în ultimul secol. Acestea ar fi un element esențial în coronavirusurile transmise de lilieci, determinând creșterea habitatului forestier preferat de aceștia.

Studiul s-a axat pe tipul de vegetație din provincia sudică a Chinei, Yunnan, și din regiunile adiacente din Myanmar și Laos. S-a pus accent pe schimbările climatice, pe creșterile de temperaturi, lumina solară, dioxidul de carbon atmosferic.

Toate aceste lucruri au schimbat habitatele și au făcut un mediu „bun” pentru speciile de lilieci.

40 de specii de liliecu s-au „mutat” în provincia Yunnan din sudul Chinei în secolul trecut, care acum este o sursă pentru încă 100 de tipuri de coronavirus transmise de lilieci.

„Schimbările climatice din ultimul secol au făcut ca habitatul din provincia Yunnan din sudul Chinei să fie potrivit pentru mai multe specii de lilieci. Înțelegerea modului în care distribuția globală a speciilor de lilieci s-a modificat ca urmare a schimbărilor climatice poate fi un pas important în reconstrucția originii focarului COVID-19”, a declarat dr. Robert Beyer, cercetător în cadrul Departamentului de Zoologie al Universității din Cambridge.

Ce s-a aflat despre noul coronavirus: „Pe măsură ce schimbările climatice au modificat habitatele…”

Potrivit studiilor, Liliecii „poartă” în jur de 3000 de tipuri diferite de coronavirus, având în medie 2.7 coronavirusuri / liliac.

„Pe măsură ce schimbările climatice au modificat habitatele, speciile au părăsit unele zone și s-au mutat în altele – ducând cu ele și virusurile aferente.

Acest lucru nu numai că a modificat regiunile în care sunt prezente aceste vrusuri, dar cel mai probabil a permis noi interacțiuni între animale și acești agenți patogeni, provocând apariția și transmiterea unor virusuri și mai periculoase”, a spus dr. Robert Beyer.

Sursă foto: Pixabay 

Publicat: 09 feb. 2021, 08:10 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă