Teste gratuite la farmacii și cabinete dentare pentru noul coronavirus! Orașul unde se pot face acestea

Publicat: 08 feb. 2021, 11:56 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un oraș oferă teste gratuite la farmacii și cabinete dentare pentru a detecta infecția cu noul coronavirus. Programările se fac la autoritățile sanitare, iar datele sunt transmite prin mesaje.

Este o veste foarte bună pentru locuitorii din Madrid, Spania. Cetățenii au acum posibilitatea de a se testa gratuit la farmacii și cabinete dentare pentru Covid-19. Programările sunt făcute de către autoritățile sanitare, iar datele sunt transmise prin SMS locuitorilor. Aceste testări se folosesc mai ales în cartierele care sunt afectate de focare, arată alephnews.ro.

Farmaciștii și dentiștii au semnat un acord de colaborare în acest sens. Pentru a face această procedură, aceștia au acceptat un curs special.

Vicepreședintele Colegiul Dentiștilor Madrid, doctorul David Rubio, a transmis un mesaj: „Sunt pacienţi care provin din zonele cu multe cazuri, persoane asimptomatice care se prezintă la testările masive pentru detectarea acelor cazuri fără simptome”.

Farmacistul Rosalia Gozalo a spus: ”Înainte de intrare trebuie să-şi dezinfecteze mâinile, le luăm temperatura şi îi conducem pe un circuit până la zona unde s e face testul. Înainte de asta întrebăm persoana dacă are simptome de orice tip”.

Pentru cât timp ne protejează anticorpii după infectarea cu noul coronavirus

Majoritatea persoanelor care au trecut prin boală au un grad ridicat de anticorpi în organism, iar cercetătorii susțin faptul că aceștia îi protejează mai mult de șase luni de zile, anticorpii având rolul de a-i proteja de reinfectare. Studiul a fost efectuat în Marea Britanie, arată alephnews.ro.

Specialiștii au măsurat nivelurile de infecție anterioară cu noul coronavirus la mai multe persoane din Marea Britanie, dar au măsurat și timpul cât au persistat anticorpii în organism la persoanele infectate. Anticorpii din organism ar trebui să ofere, spun specialiștii, o siguranță că reinfectarea ar trebui ”să fie rară”.

Oamenii de știință au aflat că perioada anticorpilor s-a dublat. După șase luni, 88% dintre pacienții monitorizați încă aveau anticorpi în organism. De asemenea, persoanele cu anticorpi încă ar putea să poarte și să răspândească virusul.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 08 feb. 2021, 11:56 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă