Ce legume au hormoni, pe pietele din Romania? Atentie sporita la rosii, ardei, pepene si…

Publicat: 16 Jul. 2019, 19:36 Life
Ce legume au hormoni, pe pietele din Romania? Atentie sporita la rosii, ardei, pepene si...

Dornici sa faca un profit baban in cel mai scurt timp, multi producatori prefera sa forteze fructele si legumele sa creasca.

Ce legume au hormoni, pe pietele din Romania? Pietele sunt pline cu fructe si legume crescute in solarii. Acestea sunt coapte fortat de mai multe substante chimice pe care agricultorii le pun pe teren, la baza legumelor si fructelor. Sanatate? Nici pe departe!

Specialistii in horticulutura trag un semnal de alarma. Producatorii au inceput sa foloseasca substantele chimice si la pepeni, fructele sezonului estival. Pepenii sunt la mare cautare, in fiecare vara. Dar se pare ca nici acestia nu sunt sanatosi.

Ce legume au hormoni, pe pietele din Romania

Ce legume au hormoni, pe pietele din Romania Atentie sporita la rosii, ardei, pepene si...
Ce legume au hormoni, pe pietele din Romania

Pe langa pepeni se afla si rosiile, care sunt din ce in ce mai des crescute fortat. Cum recunosti ce legume sunt crescute fortat? In cazul rosiilor, lipsa semintelor e un semn ca leguma nu a crescut natura, ci fortat. In plus, lichidul din interior nu trebuie sa fie verzui, deloc. Ci rosu, tot timpul!

Cu toate ca multe din rosiile de pe piete sunt crescute in Romania, sunt crescute fortat cu ajutorul unor stimulente. Pentru profit si pentru o recolta mai bogata, agricultorii folosesc substante interzise in Europa de ani bun. Din pacate, in Romania se vand pe internet.

Cum recunosti rosii crescute fortat

Ce legume au hormoni, pe pietele din Romania Atentie sporita la rosii, ardei, pepene si...Specialistii sustin ca legumele sa fie consumate in sezonul lor. De asemenea, incurajeaza consumul fructelor si legumelor din piete sau de la tara, daca aveti de unde. Pepenii au inceput sa fie si ei injectati cu substante care sa ii faca mari si zemosi. Azotul este cel mai des folosit pentru pepeni.

Legume tratate cu ‘bondari’ la Buzau, in locul pesticidelor. Cu ce le ajuta tehnica asta?!

Riscurile sunt mari: cei care consuma legume si fructe sufera dezechilibre hormonale. Copiii ajung la pubertate fortat, inainte de varsta, si adultii sufera diverse afectiuni de sanatate. Nu consumati rosii cu seminte mici, lichid verde sau pulpa grena.

Legume bogate in fier. Ce sa mananci atunci cand vrei sa inlocuiesti carnea!

Cum recunosti pepeni crescuti fortat

Ce legume au hormoni, pe pietele din Romania Atentie sporita la rosii, ardei, pepene si...Pepenii nu se consuma daca au miezul crapat sau contin dungi albe, pe mijloc. Coaja trebuie sa fie lucioasa, iar punctul de coacere trebuie sa fie neaparat la colt opus de coada si sa fie galben. E semn ca au fost fortati sa creasca si rupti inainte sa fie copti, informeaza a1.ro.

Batrana asta vinde legume pe Facebook. Afacerea ei prospera de cand e pe internet. Unde o gasesti!

Publicat: 16 Jul. 2019, 19:36 Life
Pe aceeași temă