Ce arată un studiu despre vaccinurile Pfizer și AstraZeneca. Legătura cu varianta Delta a coronavirusului

Publicat: 16 Jun. 2021, 12:31 Arhiva

A fost realizat un nou studiu referitor la vaccinurile Pfizer și AstraZeneca. Cele două vaccinuri asigură, potrivit specialiștilor, o protecție mare împotriva riscului de spitalizare a persoanelor care s-au infectat cu varianta Delta a noului coronavirus.

Potrivit studiului efectuat de către specialiștii britanici, de la Public Health England (PHE), dozele vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca asigură o protecție mare, peste 90%, împotriva riscului de spitalizare a persoanelor care s-au infectat cu varianta Delta a noului coronavirus.

Protecția este de 96%, acest rezultat fiind descoperit de cercetători asupra datelor colectate de la 14.019 persoane care au fost infectate cu noul coronavirus. 166 de persoane au fost spitalizate, iar specialiștii spun că “este vorba despre rezultate comparabile cu eficacitatea vaccinurilor în ceea ce priveşte evitarea spitalizărilor asociate variantei Alfa”, arată stirileprotv.ro. De asemenea, varianta Delta este mult mai contagioasă decât varianta Alfa. Varianta Delta este dominantă în Marea Britanie.

“Această dovadă de eficacitate a celor două doze împotriva noilor variante arată faptul că este crucial ca oamenii să se vaccineze cu a doua doză”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock.

“Este absolut vital ca oamenii să primească ambele doze imediat ce acestea le sunt propuse, pentru a obţine o protecţie maximală împotriva tuturor variantelor existente şi emergente„, spune Mary Ramsay, coord. departamentului de vaccinare din cadrul PHE.

Ce conține vaccinul de la AstraZeneca

La o analiză mai atentă în privința compoziției calitative și cantitative, vaccinul de la AstraZeneca conține următoarele elemente, la o doză de 0,5 ml: Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2, care este produs în celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant. Vaccinul conține organisme modificate genetic (OMG), iar fiecare doză de 0,5 ml conține aproximativ 2 mg de etanol.

Lista excipienților: L-histidină, clorhidrat de L-histidină monohidrat, clorură de magneziu hexahidrat, polisorbat 80 (E 433), sucroză, edetat disodic (dihidrat), apă pentru preparate injectabile, potrivit ANM.RO.

Ce conține vaccinul de la Pfizer/BioNTech

– 5 doze într-un flacon de 2 ml
– o doză (0,3 ml) conține 30 micrograme de tip ARN mesager
– colesterol
– clorură de potasiu
– dihidrogenofosfat de potasiu
– clorură de sodiu
– fosfat disodic dihidrat
– sucroză
– apă pentru preparate injectabile
– ((4-hidroxibutil)azanediil) bis (hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315)
– 2- (polietilenglicol)-2000 -N,N-ditetradecilacetamidă (ALC-0159)
– 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC)

sursă foto: pixabay

Publicat: 16 Jun. 2021, 12:31 Arhiva
Pe aceeași temă