Ce a făcut românca depistată pozitiv cu noul coronavirus. Nu voia să îşi strice vacanţa…

Publicat: 07 iul. 2020, 14:07 Autor: Elena Arhiva
Ce a făcut românca depistată pozitiv cu noul coronavirus. Nu voia să îşi strice vacanţa...

Românca depistată cu noul coronavirus la sosirea în Creta s-a plimbat liberă 72 de ore pe insulă până când a fost băgată în carantină, potrivit presei locale. 

Femeia a fost testată la sosirea pe aeroport și trebuia să aștepte rezultatul la hotel. Doar că unitatea de cazare nu era încă deschisă, așa că biroul de turism a mutat-o în altă parte. Dar nimeni nu a anunțat autoritățile elene despre această schimbare. Când oficialii locali au venit să o anunțe pe turista din România că are COVID-19, s-au dus la hotelul care apărea în acte, pe care l-au găsit însă închis, relatează digi24.ro.

Abia după trei zile au descoperit unde era de fapt cazată românca. Ea le-a spus autorităților că nu a stat în cameră în această perioadă, ci s-a plimbat pe insulă deoarece nu voia să-și strice vacanța. Femeia a fost mutată acum la un hotel pentru turiști infectați cu noul coronavirus.

Precizările MAE

Persoană respectivă a sosit în Republica Elenă joi, 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta. “Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, a precizat sursa citată.

MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Publicat: 07 iul. 2020, 14:07 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă