Accesul interzis în Grecia! Decizia de ultima oră luată de autorități

Publicat: 30 iun. 2020, 11:53 Autor: Elena Arhiva
Accesul interzis în Grecia! Decizia de ultima oră luată de autorități

Guvernul elen a decis să prelungească restricțiile pentru zborurile din Marea Britanie, amânând podurile aeriene cu această țară până pe 15 iulie. De asemenea, zborurile directe din Suedia au fost restricționate până în prezent, informează Bloomberg.

Turiștii din Europa deveniseră optimiști la gândul că înceapând cu această săptămână vor putea pleca în vacanță în Grecia. Guvernul britanic se pregătește să anunțe o listă de țări cu care se vor stabili poduri aeriene în zilele următoare.

Prin intermediul acestor acorduri aeriene turiștii vor putea trece din nou granițele, vizitând țări din Europa. Cei care vor ateriza pe aeroporturile din Marea Britanie, venind din țări cu care s-au stabilit poduri aeriene, nu vor mai fi obligați să se autoizoleze pentru 14 zile, iar interdicția de călătorie FCO se va modifica.

Cu toate acestea, din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus, Grecia a decis să restricționeze zborurile din Marea Britanie, cel puțin pentru o vreme, scrie The Mirror.

Românii au interdicţie în ţări din Europa

România face parte din țările cu un număr mare de cazuri de COVID-19, motiv pentru care românii nu pot călători spre anumite țări. Țara noastră are o incidență cumulată a noilor cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori ridicată, de 17,7, fiind depășită doar de Suedia (119,4), Portugalia (43,7) și Marea Britanie (27,4).

În momentul de față sunt patru țări care și-au redeschis granițele, dar nu primesc încă români sau îi primesc, dar sunt obligați să intre în carantină, relatează antena3.ro.

Danemarca

Autoritățile din Danemarca au decis redeschiderea granițelor de sâmbătă. Se poate călători în Danemarca din majoritatea țărilor europene, cu șase excepții: România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta şi Suedia. Ulterior, Ambasada României de la Copenhaga a anunțat că românii pot călători în Danemarca numai dacă au cel puțin șase nopți de cazare rezervate în această țară.

Malta

A decis să primească din nou turiști începând cu data de 1 iulie, dar nu din anumite țări, printre care și România. Țara noastră nu a fost inclusă pe lista țărilor considerate sigure în momentul de față. Lista va fi completată pe baza datelor epidemiologice până la data de 1 iulie și poate fi consultată la adresa visitmalta.com.

Slovacia

Și în Slovacia se poate călători, dar doar cu anumite excepții. Pot vizita țara doar cetățeni din Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croatia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia. Românii nu sunt primiți în momentul de față în Slovacia.

Estonia

Autoritățile din Estonia primesc turiști, chiar și din România, dar e foarte important de precizat că aceștia ar fi nevoiți să stea izolați timp de două săptămâni în această țară. Măsura e impusă pentru cetățenii din Polonia, Suedia, România, Bulgaria, Portugalia și Marea Britanie.

 

 

Publicat: 30 iun. 2020, 11:53 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă