Câte ore rezistă coronavirusul pe haine? Cercetătorii au descoperit temperatura care „ucide” virusul la spălare, chiar şi fără detergent

Publicat: 28 Feb. 2021, 11:07 Arhiva
Câte ore rezistă coronavirusul pe haine? Cercetătorii au descoperit temperatura care „ucide” virusul la spălare, chiar şi fără detergent

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la De Montfort University din Leicester Aceștia au analizat cât rămâne SARS-CoV-2 pe poliester, polycotton şi ţesături din bumbac 100%. Totodată, cercetătorii au vrut să afle şi la câte grade „moare” virusul, fără a folosi detergent.

Rezultatele unui studiu din Marea Britanie oferă răspunsuri pentru unele din cele mai frecvente întrebări despre virusul SARS-CoV-2. Cercetătorii au vrut să afle cât rezistă coronavirusul pe haine, iar concluzia ar putea să răstoarne tot ceea ce se ştia până acum.

Pe unele ţesături, virusul SARS-CoV-2 poate rămâne până la 3 zile. Vestea bună este că se distruge prin spălare, chiar şi fără detergent, la o temperatură de 67 de grade. Cât rezistă coronavirusul pe materiale textile:

  • 6 ore pe polycotton
  • 24 ore pe bumbac
  • 100% 72 de ore pe poliester

Ce se întâmplă în organismul unei persoane, la 9 luni după infectarea cu noul coronavirus

Expertul Anthony Fauci a vorbit despre simptomele pe care le dă virusul din China persoanelor care îl contractează. Potrivit spuselor imunologului, simptomele de Covid-19 se pot resimți chiar și la nouă luni după ce persoana respectivă a contractat boala. Acest lucru vine în urma unui studiu care a fost efectuat de cercetători la Universitatea din Washington. Rezultatele arată că 30% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus au avut simptome, chiar și la nouă luni de la momentul infectării.

Imunologul a vorbit și despre simptome. Simptomele care au apărut după nouă luni de la momentul infectării sunt: tulburări de somn, dificultăţi de respiraţie și oboseală. Ele sunt incluse în categoria „sechele post-acute de Covid-19”, arată BZI.ro. Până în acest moment nu se cunoaște exact gravitatea situației și apar chiar și la persoane care nu au fost în spital.

 

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 28 Feb. 2021, 11:07 Arhiva
Pe aceeași temă