Bebelus nascut fara nas, se lupta pentru viata! Medicii au fost socati de acest caz rar

Publicat: 24 Mar. 2019, 14:24 Life

In urma cu doua saptamani, medicii unui spital din Fallujah, Irak, au fost socati de o nastere. O femeie a adus pe lume un copil fara nas.

Bebelus nascut fara nas, se lupta pentru viata lui. Micutul a venit pe lume in urma cu 2 saptamani. A fost nascut in Fallujah, Irak. Medicii sunt socati si sustin ca este primul caz de acest fel pe care il vad. Pentru a respira, micutul trebuie sa stea cu gura deschisa.

Bebelus nascut fara nas sufera de microcefalie. Este o afecțiune în care capul este mai mic decât normal. Creierul nu s-a dezvoltat în mod corespunzător in cazul acestui copil, informeaza The Sun. Malformatia poate aparea din cateva cauze, spun medicii.

Bebelus nascut fara nas in Irak

Microcefalia poate fi o anomalie genetica sau poate aparea in urma unui consum de droguri sau alcool. Malformatia mai poate aparea daca mama a fost expusa la o toxina sau la un virus cum este Zika. Imaginile cu bebelusul nascut fara nas au fost publicate de Fallujah Birth Defects.

Organizatia sustine ca este prima data cand intalnesc un astfel de caz, de la fondarea din 2004. Bebelusul nascut fara nas provine dintr-o familie care locuieste in mediul rural. Parintii mai au trei copii sanatosi. Bebelus cu doua capete, la un pas de moarte! A fost ingropat de viu, dar cineva l-a gasit

Micutul este complet sanatos, in rest. Familia a refuzat sa il opereze. Bebelusul nascut fara nas ar putea respira cu ajutorul unui tub. Operatia se numeste traheotomie. Tehnica socanta aplicata unui bebelus de 2 saptamani! Ce se intampla cu micutul cand e tinut doar de picioare, cu capul in jos! 

Publicat: 24 Mar. 2019, 14:24 Life
Pe aceeași temă