Bebelus nascut cu inima in afara corpului! Ce s-a intamplat la cateva ore de la nastere! Parintii au fost disperati

Publicat: 27 mart. 2019, 18:38 Autor: madalina m. Parenting

Cazul foarte rar a reusit sa-i emotioneze si pe medici. Bebelusul a fost transportat de urgenta la un spital.

Tatal copilului a fost cel care a avut aceasta initiativa, disperat sa nu piarda nou-nascutul. Acest bebelus nascut cu inima in afara corpului este originar din Bolivia. Medicii au studiat modalitatile prin care ar putea sa ii ofere o viata normala, dar nu se poate sti cu exactitate daca va supravietui.

Mai exact este vorba despre o fetita, care a fost transportata de urgenta la spitalul Sucre, din Quito, in capitala Boliviei. Tatal micutei a decis sa ceara ajutorul mediciloc cand a vazut ca bebelusul avea inima in afara corpului. Barbatul a avut de parcurs un drum de 200 de kilometri. L-a efectuat cu masina proprie, fara sa stea pe ganduri, desi fetita s-ar fi putut stinge in orice clipa, din cauza deformatiei rare.

Totul s-a petrecut cu cateva zile in urma, iar sambata barbatul a primit asistenta din partea specialistilor din unitatea medicala boliviana. Directoarea unitatii medicale a fost de asemenea informata despre acest caz. Fetita a fost stabilizizata si internata de urgenta. Mama acesteia a ramas insa in orasul natal, San Lucas, pentru ca nu se recuperase dupa nastere.

Bebelus nascut cu inima in afara corpului

Bebelus nascut cu inima in afara corpului!

Femeia de 31 de ani a adus-o pe lume pe fetita ei cu o maladie rara. Bebelusul cantarea doar 2.500 de grame, la nastere. Malformatia de acest tip la nivelul inimii, cu care a fost diagnosticata si fetita, se numeste „ectopie cardiaca”. Poate sa apara intre 5 si 8 nasteri dintr-un milion, sunt de parere medicii. Este de obicei o conditie foarte greu de operat, deoarece inima se dezvolta in afara cutiei toracice, cat fatul se dezvolta in uterul mamei.

In Bolivia a mai fost intregistrat un caz similar in luna noiembrie, din 2018. Pe atunci, cazul a atras atentia opiniei publice din intreaga lume, fiind catalogat drept unul foarte socant. Presedintele tarii, Evo Morales, a cerut Ministerului Sanatatii sa ofere orice sprijin si ajutor sunt necesare acelui copil si familiei sale, noteaza agerpres.ro.

A fost activat pe atunci si un sistem de urgenta, iar bebelusul a fost transferat la un spital specializat in astfel de probleme medicale. Copilul a fost dus acolo cu ajutorul unui avion pus la dispozitie de fortele armate, iar la bord se afla o echipa medicala, alaturi de un incubator.

Publicat: 27 mart. 2019, 18:38 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă