Avertismentul transmis de CDC: coronavirusul nu se ia de pe suprafețe, dar se transmite prin aer

Publicat: 16 Apr. 2021, 14:38 Arhiva

Avertismentul transmis de CDC. Specialiștii CDC au transmis un avertisment pentru populație în legătură cu noul coronavirus. Experții spun că, de fapt, coronavirusul se transmite în mare parte prin aer, iar riscul de infectare este redus când vine vorba despre suprafețe.

Experții de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA au transmis faptul că noul coronavirus se transmite prin aer și este redus riscul ca virusul să fie luat de pe diferite suprafețe. Experții CDC au confirmat ce au spus oamenii de știință de câteva luni. În această situație, au trasmis și declarații: ”Pe baza datelor epidemiologice disponibile și a studiilor privind factorii de transmitere a mediului”, iar „transmiterea la suprafață nu este principala cale prin care se răspândește SARS-CoV-2, iar riscul este considerat a fi scăzut”, arată stirileprotv.ro.

Noul coronavirus se răspândește în aer prin picături mici de aerosoli în spații neventilate. Atingerea unor lucruri nu reprezintă un risc mare de infectare.

Ce s-a aflat despre originea coronavirusului

Specialiștii au făcut precizări importante în legătură cu originea coronavirusului. Pandemia de coronavirus durează de mai mult de un an, iar situația nu pare să se îmbunătățească în multe dintre statele lumii. Ce spune Avril Haines, șefa seriviciilor de informații, despre cele două ipoteze care sunt luate în calcul în acest moment.

Avril Haines, directorul serviciilor de informaţia din SUA, susține că există două ipoteze care sunt luate în calcul în acest moment referitor la originea virusului care a reușit să îngenuncheze sistemul medical mondial. Totuși, nici până în acest moment, nu se știe unde, când și cum a apărut noul coronavirus: „Comunitatea de informaţii nu ştie exact unde, când sau cum a fost transmis iniţial virusul Covid-19”, arată alephnews.ro.

Prima ipoteză este legată de faptul că virusul ar fi fost creat într-un laborator, iar cea de-a doua ipoteză face referire la contactul persoanelor cu animale infectate. Oficialii americani au acuzat China că nu ar fi fost foarte transparentă privind originea virusului care a creat haos mondial.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 16 Apr. 2021, 14:38 Arhiva
Pe aceeași temă