Avertismentul OMS! ”Virusul se mişcă mai repede decât distribuţia globală a vaccinurilor”

Publicat: 15 Jun. 2021, 08:37 Arhiva

Potrivit informațiilor, reprezentanții OMS spun faptul că noul coronavirus se răspândește foarte repede, față de rapiditatea campaniilor de vaccinare. Mai mult decât atât, virusul se propagă mai repede chiar și față de promisiunea ţărilor din G7 de a împărţi un miliard de doze câtre naţiunile sărace.

Potrivit reprezentanților, 11 miliarde de doze nu sunt suficiente, având în vedere că virusul încă se răspândește cu rapiditate. Zilnic, mii de oameni mor. De asemenea, reprezentanții OMS și aliații și-au expus nevoia acerbă de fonduri pentru a depăși pandemia în care ne aflăm cu toții, arată Mediafax.

„Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult şi avem nevoie de ele mai repede. În acest moment, virusul se mişcă mai repede decât distribuţia globală a vaccinurilor. Peste 10.000 de oameni mor în fiecare zi … aceste comunităţi au nevoie de vaccinuri şi au nevoie de ele acum, nu de anul viitor”, a declarat jurnaliştilor, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

A apărut o nouă mutație a coronavirusului

Este alertă în rândul experților din Vietnam, după ce s-a descoperit o nouă mutație a virusului chinezesc. Se pare că de data aceasta a fost descoperit un focar la o misiune creștină din orașul Ho Chi Minh. Autoritățile locale au luat o decizie pentru stoparea pericolului, astfel că oamenii se testează în masă, distanțarea fizică se păstrează și au fost introduse noi măsuri. Varianta vietnameză reprezintă o combinaţie a mutaţiilor identificate prima dată în Marea Britanie, respectiv în India, conform stirileprotv.ro.

Noua mutație a coronavirusului se transmite imediat, pe calea aerului, fiind foarte contagioasă. Astfel că, cetățenii trebuie să respecte măsurile în vigoare pentru combaterea pandemiei de Covid-19 și să se testeze în continuare.

sursă foto: pixabay

Publicat: 15 Jun. 2021, 08:37 Arhiva
Pe aceeași temă