Panică într-un stat asiatic! A apărut o nouă mutație a coronavirusului

Publicat: 01 iun. 2021, 10:54 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Este panică într-un stat asiatic, după ce experții au descoperit o nouă mutație a coronavirusului. La o misiune creștină a fost depistat un nou focar.

Este alertă în rândul experților din Vietnam, după ce s-a descoperit o nouă mutație a virusului chinezesc. Se pare că de data aceasta a fost descoperit un focar la o misiune creștină din orașul Ho Chi Minh. Autoritățile locale au luat o decizie pentru stoparea pericolului, astfel că oamenii se testează în masă, distanțarea fizică se păstrează și au fost introduse noi măsuri. Varianta vietnameză reprezintă o combinaţie a mutaţiilor identificate prima dată în Marea Britanie, respectiv în India, conform stirileprotv.ro.

Noua mutație a coronavirusului se transmite imediat, pe calea aerului, fiind foarte contagioasă. Astfel că, cetățenii trebuie să respecte măsurile în vigoare pentru combaterea pandemiei de Covid-19 și să se testeze în continuare.

De ce originea noului coronavirus rămâne încă un ”mister”

Finalul anului 2019 reprezenta debutul unei crize mondiale, dar în care nu mulți au crezut inițial: într-o piață de pește din Wuhan, China, apărea primul caz de infectare cu noul coronavirus. Un virus care s-a răspândit cu repeziciune mai întâi local, apoi mondial. Încă de la început s-au făcut eforturi considerabile pentru a se afla dacă originea virusul este pe cale naturală sau un experiment într-un laborator din China. Și, totuși, nici până în prezent nu s-a aflat, acest lucru rămânând, în continuare, un ”mister”. Odată cu izbucnirea pandemiei, au apărut mutle teorii ale conspirației, unul dintre ele fiind scenariul în care virusul ar fi fost creat sau scăpat în urma unei erori dintr-un laborator. Autoritățile, însă, vor face o anchetă la nivel mondial.

„Cred că ar trebui să continuăm să investigăm ce s-a întâmplat în China, până când vom afla exact adevărul”, a afirmat Anthony Fauci epidemiolog american.

Pe de altă parte, președintele SUA, Joe Biden, a cerut oficialilor din serviciile de informații să depună mai mult efort pentru a investiga dacă virusul a fost sau nu creat într-un laborator.

„Președintele le-a cerut serviciilor de informații să-și dubleze eforturile de a colecta și analiza informații care ne-ar putea ajuta să ajungem la o concluzie. Să stabilim originea acestei pandemii ne va ajuta să ne pregătim pentru următoarea pandemie”, spune Karine Jean-Pierre, purtător de cuvânt la Casa Albă, notează realitatea.net.

sursă foto: pixabay

Publicat: 01 iun. 2021, 10:54 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×