Avertisment OMS. Un nou epicentru al pandemiei. Unde se întâmplă acest lucru

Publicat: 27 mai 2020, 08:34 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un nou avertisment din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Un nou epicentru al pandemiei a izbucnit!

Potrivit g4media.ro, se pare că OMS avertizează Americile. Peste ocean au fost înregistrate 2.4 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus și peste 143.000 de decese cauzate de acest virus ucigaș. Conform sursei citate, ar urma săptămâni foarte grele.

„Acum nu este momentul ca ţările să reducă restricţiile. Regiunea noastră a devenit epicentrul pandemiei de Covid-19„, transmite Carissa Etienne, director OMS pentru Americci și liderul Pan American Health Organization.

Următoarele săptămâni sunt decisive, iar oamenii trebuie să respecte toate regulile impuse de către autorități. Nici în Brazilia, pandemia nu a trecut absolut deloc! În America de Nord și de Sud au fost înregistrate peste 2.4 milioane de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Peste 143.000 de decese au fost înregistrate, din păcate.

De asemenea, există o evoluție ascendentă rapidă și în Peru, Chile, El Salvador, Guatemala și Nicaragua. Săptămâna aceasta, luni, rata mortalității a devenit cea mai ridicată în Brazilia, din lume. Acolo sunt raportate 400.000 de cazuri și aproape 25.000 de persoane moarte.

Coronavirusul ar prefera un anumit tip de climat

Potrivit unei echipe de cercetători din China, aproximativ 60% dintre cazurile confirmate de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, au fost înregistrate în zone în care temperatura aerului era cuprinsă între 5 şi 15 grade Celsius. Din acest motiv aceştia au studiat impactul temperaturii ambientale asupra răspândirii globale a coronavirusului.

Astfel, cercetătorii au constatat că în zonele cu valori de temperatură situate între 5 şi 15 grade Celsius au fost reportate 60% dintre cazurile confirmate de COVID-19. Mai mult, aproximativ 73,8% dintre cazurile confirmate erau concentrate în regiuni cu o umiditate absolută între 3 şi 10 grame pe metru cub, potrivit gândul.ro

Informaţiile acestora arată faptul că SARS-CoV-2 ar putea să se răspândească spre latitudini mai înalte şi totodată, arată că ar exista o zonă climatică optimă în care concentraţia virusului este mult mai mare, inclusiv pe suprafaţa obiectelor.

Răspândirea focarului de COVID-19 este afectată de mai mulţi factori. Echipa de oameni de ştiinţă a investigat factorii naturali care afectează pandemia.

”Nu ne putem baza pe presupunerea că epidemia de COVID-19 va înceta odată cu creşterea temperaturii”, a declarat Huang Zhongwei, autor principal al articolului ştiinţific

Publicat: 27 mai 2020, 08:34 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă