Avertisment dur din partea OMS: ”Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050”

Publicat: 03 mart. 2021, 10:33 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Avertisment dur din partea OMS: ”Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050”

Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050, estimează OMS. La copii, aproape 60% din pierderea auzului poate fi prevenită.

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane – sau aproximativ un sfert din populaţia globală – se estimează că vor avea un anumit grad de pierdere a auzului până în 2050, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Cel puţin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la îngrijirea urechii şi a auzului şi la alte servicii de reabilitare, cu excepţia cazului în care se iau măsuri, arată OMS în primul său raport mondial privind auzul, publicat marţi, înainte de Ziua Mondială a Auzului, 3 martie.

„Ideea este că ştim cum să prevenim acest lucru sau cel puţin o mare parte”, a spus expertul OMS Shelly Chadha.

„Pierderea auzului netratată poate avea un impact devastator asupra capacităţii oamenilor de a comunica, de a studia şi de a-şi câştiga existenţa”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS estimează că 1,1 miliarde de tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 35 de ani sunt expuşi riscului de pierdere a auzului din cauza expunerii la zgomot în mediile recreative. Odată diagnosticată, intervenţia timpurie este esenţială. Tratamentul medical şi chirurgical poate vindeca majoritatea bolilor urechii, în timp ce tehnologia auditivă, precum aparatele auditive şi implanturile cohleare, sunt eficiente şi rentabile, potrivit raportului.

La copii, aproape 60% din pierderea auzului poate fi prevenită prin imunizarea împotriva rubeolei şi meningitei, îmbunătăţirea îngrijirii materne şi neonatale şi screening-ul pentru bolile inflamatorii ale urechii medii.

În ceea ce privește adulţii, controlul zgomotului şi o igienă bună a urechii pot contribui la menţinerea unui auz bun şi la reducerea potenţialului de pierdere a auzului.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 03 mart. 2021, 10:33 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă