Mike Godoroja, mai sincer ca niciodată: „Îmi este frică de a fi printre străini!”

Publicat: 27 apr. 2024, 13:09 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Mike Godoroja, mai sincer ca niciodată: „Îmi este frică de a fi printre străini!”
Mike Godoroja, legendarul artist care preț de mai bine de 25 de ani a cântat de-a lungul și de-a latul României, dar și pe scene internaționale unde a fost apreciat și aplaudat de sute de mii de oameni, recunoaște că nu ar fi putut să părăsească vreodată România pentru alte hotare. Artistul își iubește țara, îi place să o „cânte” și se bucură de fiecare dată când vede cât îi este de apreciată arta.

„Am rămas în România pentru că aici îmi simt liniștea și rădăcinile. Eu fac parte din categoria persoanelor care umblă în toată lumea, dar mereu trage spre casă. Poate că este o teamă de a fi printre străini și o inadaptabilitate genetică a mea la statutul de emigrant. Eu simt că aici, la noi în țară, este ca într-o familie, cu bune și cu rele, în care cu toții ne recunoaștem după ochi, după vorbă, după istorie, după artiștii pe care-i iubim, după limba pe care o vorbim. Și acesta este, cred, motivul pentru care eu și astăzi sunt acasă, în România.”, declară artistul.

Și, pentru că îi place să fie aproape de cei care-l iubesc și-l apreciază, fix în aceste zile se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru turneul național pe care-l va susține, începând cu 9 mai, în unele dintre cele mai importante orașe din România.

Mike Godoroja & Blue Spirit îi invită pe toți fanii din România să le fie aproape și să se bucure de materialul discografic pe care sunt gata să-l lanseze. Albumul „Viață. Iubire, Armonie, Zbor” este un produs multimedia care transmite atât de real și complex trăirile, simțirile și dorințele legendarului artist.

Turneul Național începe pe 9 mai, la Râmnicul Vâlcea, și se încheie pe 29 noiembrie, cu o reprezentație de excepție la Arenele Romane Indoor, în București. Pe parcursul celor 5 luni de turneu, Mike Godoroja & Blue Spirit vor vizita 22 de orașe unde vor spune, pe versuri și muzică, povestea frumoasă a celei mai recente opere ale artistului. Biletele pentru concertul 100% LIVE pot fi achiziționate de pe ambilet.ro, iar programul complet al turneului este disponibil pe pagina de Facebook a artistului.
„Trăiesc cu emoție și recunoștință ceea ce voi

avea ocazia să experimentez anul acesta, din punct de vedere profesional. Abia aștept să aduc în fața publicului meu bucuria acestui album „Viață – Iubire. Armonie. Zbor” și tot ceea ce presupune existența lui în bogăția mea existențială.”, declară Mike Godoroja.

Spectacolul de lansare a albumului trilogie Viață – Iubire. Armonie. Zbor este în sine o multiplă provocare, pe deoparte este o invitație pentru public de a cunoaște o zonă muzicală extrem de specială art rock, din care fac parte nume  inspiratoare celebre cum ar fi Peter Gabriel, Pink Floyd, formația Sfinx din România și așa mai departe. Muzica pe care Mike Godoroja o va transpune scenic se așează pe teritorii variate stilistice de la rock la blues, de la sol la folk și chiar muzică progresivă . Va folosi instrumente care unele dintre ele sunt o noutate în România cum ar fi Hurdy Gurdy, cigar box guitar, Autoharp guitar sau sintetizatoare neobișnuite de la cele clasice moog până la fantasticele digitale touch screen .
La fiecare spectacol va fi o expoziție foto cu cele mai frumoase momente surprinse în Booklet-ul vinilului, de asemenea stand de prezentare a pachetului de viniluri, tricouri, carte.

Împreună cu această colecție de viniluri se va lansa și volumul de poeme semnat de către Mike Godoroja cu același titlu „Viață”, cuprinzând strădania artistului de aproape cinci ani de zile strânsă într-o carte ilustrată grafic de către artistul vizual Codrin Cardu.
Publicat: 27 apr. 2024, 13:09 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Pe aceeași temă
×