Anunț îngrijorător: ”Vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti COVID-19”

Publicat: 16 Sep. 2020, 12:42 Arhiva
Anunț îngrijorător: ”Vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti COVID-19”

Va mai dura câteva luni bune până când vaccinul anti-COVID va fi gata de comercializare! Din ultimele informații apărute, americanii vor date suplimentare despre persoana care a suferit efecte adverse la vaccinul AstraZeneca. Vestea bună este că alte opt vaccinuri sunt în stadii avansate. 

Doctorul Cristian Oancea de la spitalul Victor Babeş a transmis recent un avertisment îngrijorător. Acesta este de părere că perioada de iarnă în care apare și gripa va agrava lucrurile. Medicul subliniază importanţa vaccinării antigripale, în caz contrar, cele două boli se pot suprapune. În România, vaccinul anti-COVID va ajunge în baza contractului încheiat de Comisia Europeană cu AstraZeneca, pentru 400 de milioane de doze. Comisia Europeană a semnat şi două pre-contracte cu două companii farmaceutice din SUA şi două din Europa.

”Se apropie lunile de iarnă, în care trebuie să vaccinăm populaţia ca să nu se suprapună tulpinile de SARS-CoV-2 cu AH1, în diferite forme. Pe de altă parte, în lume sunt nouă vaccinuri aflate în stadiul 3 şi este posibil ca din primăvara anului viitor să începem şi noi, şi ar fi recomandat, să începem studiile clinice de fază 4 şi să începem şi noi să vaccinăm populaţia noastră”, a declarat Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeş Timişoara.

Cu ce se va confrunta omenirea după pandemia de coronavirus

Cunoscutul miliardar a scris pe site-ul său, gatesnotes.com, că omenirea va fi lovită de o nouă criză care va fi mult mai mare decât cea cauzată de pandemia de coronavirus. Conform lui Gates, peste câteva decenii schimbările climatice vor face ravagii la nivel mondial.

”Chiar dacă lumea muncește să oprească noul coronavirus și să înceapă să-și revină din pandemie, avem nevoie, de asemenea, să acționăm acum pentru a evita un dezastru climatic, prin construirea și dezvoltarea inovațiilor care ne vor ajuta să eliminăm emisiile de gaze cu efect de seră”, a scris Bill Gates pe site-ul său.

Miliardarul precizează că la nivelul anilor 2060 schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum coronavirusul. Mai mult decât atât, în 2100, Bill Gates prevede că schimbările climatice vor fi de cinci ori mai mortale. În plus, acesta a vorbit și de criza economică provocată de schimbările climatice.

Publicat: 16 Sep. 2020, 12:42 Arhiva
Pe aceeași temă