Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1

Publicat: 22 oct. 2019, 00:45 Autor: D. C. Life
Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1

Fosta echipă Sauber ar putea trece printr-o nouă schimbare la finalul anului.

Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1. Conform www.planetf1.com, italienii vor să iasă din ”Marele Circ”, din cauza rezultatelor modeste și ale costurilor uriașe.

Un apropiat al echipei a explicat de ce Alfa Romeo vrea să abandoneze proiectul din Formula 1.

Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1

Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1

„Italienii nu înregistrează un profit foarte bun pe piața auto, astfel că e puțin probabil să rămână în F1 și în 2020. Rezultatele au fost de asemenea extrem de dezamăgitoare, chiar dacă toată lumea încearcă să zâmbească în fața camerelor”, a spus Joe Saward, conform sursei citate.

Alfa Romeo a preluat controlul echipei Sauber în 2018, iar în acest sezon a intrat în cursă cu denumirea Alfa Romeo Racing Ferrari. Sauber a devenit practic „satelitul” gigantului Ferrari, un alt aspect cu care elvețienii rămași alături de Alfa Romeo nu sunt complet de acord.

Cum italienii de la Alfa Romeo sunt pregătiți să renunțe la proiectul din F1, elvețienii de la Sauber au demarat negocierile cu Honda. Japonezii au devenit din acest sezon furnizorul de motoare pentru Red Bull Racing și Toro Rosso. Dacă Honda ar ocupa locul lăsat liber de Alfa Romeo, rămâne de văzut ce denumire va adopta echipa.

Dacă Afla Romeo va renunța la proiectul cu Sauber, Ferrari va pierde un client important. Pe lângă Alfa Romeo, Scuderia mai asigură motoarele de F1 pentru americanii de la Haas. Având motoare de la Ferrari, Alfa Romeo și Haas ocupă în prezent locurile 8 și 9 în clasamentul constructorilor.

Publicat: 22 oct. 2019, 00:45 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă