Niki Lauda, legenda Formulei 1, a murit la 70 de ani! Dializa la rinichi i-a fost fatala

Publicat: 21 mai 2019, 13:43 Autor: Simona Vedete

Campionul mondial a obtinut trei titluri pentru Ferrari in 1975, 1977 si pentru McLaren in 1984.

Niki Lauda, legenda Formulei 1, a murit la 70 de ani! Familia a confirmat decesul campionului. In anul 1977 a avut un accident teribil iar o parte din corpul sau a ars. La scurt timp dupa a devenit antreprenor pentru o companie aeriana.

De asemenea, a fost supus unei operarii de urgenta cand i s-a facut transplant de plamani in august anul trecut. Un comunicat a confirmat ca acesta „a murit linistit in timpul somnului” inconjurat de familia sa in decursul zilei de ieri.

Niki Lauda, legenda Formulei 1, a murit la 70 de ani

Niki Lauda, legenda Formulei 1, a murit la 70 de ani

„Cu mare tristete va anuntam ca iubitul nostru Niki a murit linistit in timpul somnului, fiind inconjurat de familia sa. Realizarile sale unice ca atlet si antreprenor vor ramane pentru totdeauna in memoria tuturor.

Dorinta sa neobosita de actiune, forta sa si curajul sau au facut din el un model si un standard pentru toata lumea. In afara ochiului public, a fost un sot, tata si bunic iubitor si protector. Ne va lipsi enorm” gasim scris in email-ul trimis de familia Lauda, potrivit Mirror.

In urma cu cateva ore, presa din Austria a dezvaluit ca Niki a facut o dializa la rinichi la o clinica privata din Elvetia. Acestuia i s-a facut transplant de rinichi in 1997 iar apoi in 2005.

„Din cauza problemelor la rinichi, a trebuit sa fie transferat din centrul de reabilitare la o clinica privata pentru dializa” a spus fratele sau, Florian, potrivit sursei citate.

La inceputul anului, Lauda a fost adus din nou la spitalul din Viena avand gripa, la cinci luni dupa transplant. La inceputul lui ianuarie a fost mutat din Ibiza, unde se afla in vacanta, catre spitalul din capitala Austriei. A fost un alt episod trist cumulat din problemele de sanatate ale campionului.

Publicat: 21 mai 2019, 13:43 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă