Alertă! Papa Francisc în pericol, după ce a intrat în contact cu persoanele infectate de coronavirus?

Publicat: 27 Feb. 2020, 15:45 Arhiva

Nu se știe încă dacă Papa Francis este sau nu infectat cu coronavirus, însă Papa a căzut la pat, după ce s-a întâlnit cu bolnavii. Mai mult decât atât, a fost nevoit să anuleze un eveniment la Vatican chiar la o zi după ce își afișase solidaritatea față de oamenii bolnavi de coronavirus.

El a intrat în contact cu oamenii bolnavi, pentru a arăta empatia față de ei și de greul și nenorocirea care s-ai abătut asupra poporului chinez. Mai mult decât atât, potrivit Divahair, nu s-a prezentat la o masă planificată cu clerul Romei din cauza bolii.

Papa Francisc a fost văzut în timp ce sufla nasul și tușea în timpul Liturghiei Miercurii Cenușii.

Potrivit ziare.com, Papa Francisc s-a întâlnit cu oamenii la Roma, în Piața Sfântul Petru.

”Vreau să le fiu alături și să mă rog pentru oamenii bolnavi din cauza acestui virus care s-a răspândit în toată China”, a spus Papa Francisc în fața mulțimii reunite în piața Sf. Petru din Roma.

„Fie ca Dumnezeu să-i primească pe cei morți în împărăția Sa, să aline familiile și să susțină minunatul angajament al comunității chineze ce a fost deja implementat pentru a lupta cu această epidemie”, a mai spus Papa Francisc.

Familia Regală britanică, amenințată de coronavirus!

E stare de alertă în Marea Britanie, unde patru elevi ai școlii pe care o frecventează copiii Prinţului William prezintă simptome de infecţie cu noul coronavirus.

Este vorba de școala privată „Thomas” din Battersea, din sud-vestul Londrei, unde învață prinţul George şi prinţesa Charlotte.

În aşteptarea rezultatelor testelor medicale, elevii au fost izolaţi la domiciliu. Doi dintre elevi au prezentat simptomele bolii după o călătorie în nordul Italiei, o regiune grav afectată de noul coronavirus şi unde nu a fost descoperit încă pacientul zero. Guvernul britanic a recomandat celor care au călătorit în zonă să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile.

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi ducesa Catherine, ca toţi ceilalţi părinţi ai elevilor Şcolii Thomas, au fost infomaţi, dar au refuzat să comenteze situaţia.

Un număr de 26 de şcoli din Marea Britanie au fost închise din motive legate de epidemia de COVID-19. Aproximativ 40 de instituţii de profil au fost afectate, în contextul în care sute de elevi şi-au petrecut vacanţa de iarnă la schi în Italia.

Publicat: 27 Feb. 2020, 15:45 Arhiva
Pe aceeași temă