Familia Regală britanică, amenințată de coronavirus!

Publicat: 27 Feb. 2020, 12:45 Vedete
Familia Regală britanică, amenințată de coronavirus!

Familia Regală britanică, amenințată de coronavirus! E stare de alertă în Marea Britanie, unde patru elevi ai școlii pe care o frecventează copiii Prinţului William prezintă simptome de infecţie cu noul coronavirus.

Este vorba de școala privată „Thomas” din Battersea, din sud-vestul Londrei, unde învață prinţul George şi prinţesa Charlotte.

În aşteptarea rezultatelor testelor medicale, elevii au fost izolaţi la domiciliu. Doi dintre elevi au prezentat simptomele bolii după o călătorie în nordul Italiei, o regiune grav afectată de noul coronavirus şi unde nu a fost descoperit încă pacientul zero.

Guvernul britanic a recomandat celor care au călătorit în zonă să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile.

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi ducesa Catherine, ca toţi ceilalţi părinţi ai elevilor Şcolii Thomas, au fost infomaţi, dar au refuzat să comenteze situaţia.

Un număr de 26 de şcoli din Marea Britanie au fost închise din motive legate de epidemia de COVID-19. Aproximativ 40 de instituţii de profil au fost afectate, în contextul în care sute de elevi şi-au petrecut vacanţa de iarnă la schi în Italia.

INFORMAŢII IMPORTANTE PENTRU ROMÂNI

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE. Linia este destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Linia telefonică TELVERDE nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112. Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.

Publicat: 27 Feb. 2020, 12:45 Vedete
Pe aceeași temă