Al treilea bebelus modificat genetic starneste noi controverse! Ce se intampla cu copilul

Publicat: 30 mai 2019, 18:14 Autor: madalina m. Life

Nasterea unui alt bebelus modificat genetic a starnit controverse in lumea stiintifica. Copilul este al treilea care vine pe lume dupa un proces de editare a ADN-ului.

Al treilea bebelus modificat genetic a pus pe jar atat autoritatile, cat si comunitatea medicala din China. Cel care a pus in practica metoda despre care se spune ca nu ar fi tocmai etica este un cercetator pe nume He Jiankui.

Barbatul a reusit deja sa editeze genele pentru fetitele care au venit pe lume in urma cu un an de zile. Atat guvernele lumii, cat si autoritatile din domeniul stiintific au protestat in ceea ce priveste un astfel de proces.

Al treilea bebelus modificat genetic din China

Al treilea bebelus modificat genetic starneste noi controverse

Desi au fost puse in practica noi reguli pentru a impiedica aparitia de noi cazuri, s-ar parea ca nu s-a reusit pe deplin. Cercetatorul este responsabil de o noua sarcina la care a contribuit prin editare genetica. In prezent, savantul chinez He Jiankui este considerat un real „paria” al lumii stiintifice.

Anuntul ca va exista si un al treilea bebelus modificat genetic, ce se va naste in China, a fost facut de curand. Copilul urmeaza sa vina pe lume in vara anului 2019. Momentan, inca se afla in pantecele mamei sale, al carui nume nu a fost divulgat. Cele mai bizare pofte pe timpul sarcinii

Cazul a redeschis discutiile controversate despre editarea genetica. Este o practica considerata gresita, din cauza faptului ca nu este etic ca cineva sa poata avea o contibutie asupra genomului uman. Multi cercetatori au sugerat ca trebuie sa existe anumite limite mult mai bine impuse.

Specialistul in bioetica William Hurbut a anuntat ca al treilea bebelus ale carui gene au fost modificate se va naste in chiar in luna iunie. Mai recent decat se credea initial, noteaza descopera.ro. „Au deschis o cutie a Pandorei in ceea ce priveste cercetarea si modificarea genetica. Ca specie trebuie sa ne impacam cu aceasta idee”, a spus William Hurbut despre actiunile savantului chinez.

Publicat: 30 mai 2019, 18:14 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă