Adolescenta de 15 ani din Bihor cu ureche muzicala absoluta! Compune și știe să cânte la 10 instrumente! Ce are in comun cu Mozart?

Publicat: 19 Dec. 2018, 16:23 Life

Este una dintre tinerii cu care in viitor Romania cu siguranta se va mandri foarte mult.

Adolescenta de 15 ani din Bihor cu ureche muzicala absoluta exact ca Mozart! Estera Forogău are ureche muzicală absolută, la fel ca Mozart, iar astfel reușește să deslușească orice notă muzicală.

Tanara de 15 ani din Bihor da dovada de un talent muzical exceptional si stie sa cante la zece instrumente: pian, vioara, nai, violoncel si flaut sunt doar o parte dintre instrumentele la care a invatat sa cante inca de la varsta de 3 ani.

A reușit asta cu ajutorul auzului ei absolut, abilitate pe care o avea și celebrul Mozart. A început să studieze fluierul la vârsta de 3 ani și jumătate în biserica din satul ei natal, Păgaia. Au urmat vioara și pianul.

„Orice sunet pe care îl aud, de la orice instrument sau chiar de afară de la mașini, pot să spun ce notă e și să-l cânt la pian. Și orice cântare pe care o aud, pot să îi știu tonalitatea și pot să o cânt la pian sau la orice instrument”, a povestit Estera intr-un reportaj pentru Digi 24.

Continuarea articolului »

Publicat: 19 Dec. 2018, 16:23 Life
Pe aceeași temă