Actrita Ioana Ene Mihail a murit. Era cea mai talentata din Bacau

Publicat: 19 Mar. 2019, 09:52 Vedete
Actrita Ioana Ene Mihail a murit. Era cea mai talentata din Bacau

Lumea teatrului romanesc a mai primit o noua lovitura. O actrita frumoasa si talentata s-a stins din viata ieri, 18 martie 2019.

Actrita Ioana Ene Mihail a murit. Anuntul trecerii sale in nefiinta a fost facut de reprezentantii teatrului in care a activat atatia ani. „Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul publicat de Teatrul Municipal ”Bacovia”.

Actrita Ioana Ene Mihail a murit dupa o lunga suferinta, la Bucuresti. Aici se afla de cativa ani. Publicul si-o va aminti mereu datorita rolurilor de exceptie pe care le-a avut. Ioana Ene Mihail era cunoscuta pentru rolurile de exceptie din piesele lui Caragiale si nu numai.

Actrita Ioana Ene Mihail a murit. Era cea mai talentata din Bacau
Actrita Ioana Ene Mihail a murit. Era cea mai talentata din Bacau

”Teatrul a fost viața mea și încă este. Asta a fost misiunea mea în viață, de a fi actriță, de a oferi ce e mai bun în sufletul meu, cu toată puterea mea de a dărui. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru șansa pe care mi-a dat-o. Am învățat foarte multe în această meserie. Am avut foarte multe lecții de viață. Simt că mi-am împlinit misiunea mea spirituală pe acest Pământ”, marturisea actrita in 2016.

Actrita Ioana Ene Mihail a murit

„Teatrul Municipal ”Bacovia” vă anunță cu regret că astăzi, 18 martie, s-a stins din viață, la București, după o lungă suferință, actrița Ioana Ene Mihail (n. 1942). A fost considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe ale teatrului băcăuan și românesc.

A absolvit IATC-ul în anul 1966, la clasa Eugeniei Popovici. După absolvire, a fost repartizată la Teatrul din Brăila, apoi, la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani, iar din 1970 a devenit actriță a Teatrului Municipal ”Bacovia”.

A interpretat personaje minunate și puternice, pentru care a rămas în amintirea publicului, exemple fiind rolurile Beatrice Hunsdorfer, din ”Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, Zoe, din ”O scrisoare pierdută”, după I.l.Caragiale, în regia lui Radu Beligan, Josephine Baker, din recitalul ”Hello, Josephine!”, în regia lui Doru Atanasiu, sau Desdemona, în ”Othello”, de W.Shakespeare, în regia lui Ion Omescu, alături de doi mari actori, Damian Crîșmaru și Teofil Vâlcu.

Cu recitalul ”Flori pentru mai târziu” a luat Premiul pentru interpretare la Festivalul Recitalurilor Dramatice Bacău.

La împlinirea a 60 de ani de existență a Teatrului Municipal ”Bacovia”, în 12 aprilie 2009, a primit Titlul de Societar de Onoare al Teatrului, alături de actorii Constanța Zmeu Pelin, Ligia Dumitrescu, Despina Prisecaru, Doina Iacob, Viorel Baltag, Nicolae Roșioru, Florin Blănărescu și Stelian Preda, ”generația de aur” a teatrului băcăuan. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este anunțul oficial făcut de Teatrul Municipal Bacovia, conform Cancan.ro, site-ul nr 1 in Romania.

Publicat: 19 Mar. 2019, 09:52 Vedete
Pe aceeași temă