O mama de gemeni roaga toti parintii sa fie atenti la „stralucirea ciudata” din ochii copiiilor. Poate reprezenta primul simptom de cancer

Publicat: 18 mart. 2019, 19:23 Autor: Simona Parenting
O mama de gemeni roaga toti parintii sa fie atenti la stralucirea ciudata din ochii copiiilor. Poate reprezenta primul simptom de cancer

Sa fii mama este destul de greu si stresant, insa sa descoperi ca micutul tau este grav bolnav poate fi naucitor.

De aceea o mamica curajoasa avertizeaza toti parintii sa fie atenti la simptomele pe care unul dintre gemenii ei i-a manifestat din primele luni de viata, si anume cel care a dus la o forma rara si agresiva de cancer la ochi.

Alison Lawler, din Croydon, London, a observat prima oara o stralucire ciudata intr-unul din ochii copilului sau, atunci cand avea doar cateva luni de viata.

O mama de gemeni roaga toti parintii sa fie atenti

O mama de gemeni roaga toti parintii sa fie atenti

„Ochiul arata ca cel al unei pisici sau ca fiind de marmura, dar numai intr-o anumita lumina” a inceput femeia povestea, potrivit TheSun. Dupa mai multe teste, medicii au descoperit ca are retinoblastom (gliom al retinei), o boala care afecteaza cel mai des copiii cu varsta de pana la sase ani.

„Ma simt teribil acum, dar inainte sa fie diagnosticata, eu si sotul meu obisnuiam sa ne amuzam de faptul ca ochiul ei stralucea” a continaut aceasta. Parintii ei au spus ca dupa ce si-au dus fetita la oftalmologie au fost asigurati ca totul este in regula. Bebelus cu doua capete, la un pas de moarte.

In cele din urma, boala bebelusului a fost descoperita la Spitalul de Ochi din Moorfields in ianuarie anul trecut. In prezent, bebelusul are 17 luni si raspunde bine la chimioterapie iar tumoarea a fost inlaturata.

Mama fetitei a mai spus: „Rog toti parintii sa fie atenti la toate semnele retinoblastomului care poate sa apara ca o stralucire alba in ochi”. Boala nu este ereditara si aproape toti copiii supravietuiesc, insa cu conditia de a fi descoperita din timp pentru ca evderea sa poata fi salvata.  Un bebelus a fost scos din pantecul mamei pentru tratament, apoi pus la loc.

Publicat: 18 mart. 2019, 19:23 Autor: Simona Parenting
Pe aceeași temă
×