Un bebelus a fost scos din pantecul mamei pentru tratament, apoi pus la loc

Publicat: 11 feb. 2019, 16:53 Autor: Simona Parenting

O viitoare mamica a trebuit sa fie supusa unei interventii extreme, unde bebelusul i-a scos scos din pantec pentru tratament.

Procedura incredibila s-a efectuat din cauza ca bebelusul suferea de ‘spina bifida’. Mai precis, avea o malformatie sau un defect al coloanei vertebrale, ce cuprindea mai multe leziune grave.

Bethan Simpson, in varsta de 26 de ani, si sotul ei Kieron au avut de ales pentru efectuarea acestei proceduri, ori in timpul sarcinii, ori dupa ce Bethan va naste.

Pana acum aceasta procedura s-a efectuat doar in Belgia, insa Bethan, care trebuia sa nasca in aprilie, este printre norocoasele care au fost operate de o echipa de medici din Belgia si de chirurgi din Londra.

Mai multe ecografii au arata ca bebelusul nenascut avea capul de dimeniuni anormale. Imediat dupa aceea, a fost trimisa la Spitalul Broomfield din Chelmsford, Essex, unde copilul a fost diagnosticat cu ‘spina bifida’, mai precis maduva spinarii bebelusului nu se dezvolta in mod corect in pantec.

Un bebelus a fost scos din pantecul mamei pentru tratament

Un bebelus a fost scos din pantecul mamei pentru tratament

Aceasta malformatie putea afecta abilitatea copilului de a merge. „Moasa noastra a facut o programnare in Londra. Dupa 48 de ore, am ajuns acolo si am fost scanata.

Mi s-a spus ca pot continua sarcina, pentru ca incheierea sarcinii sau oricare alta optiune ar putea fi letala pentru bebelus. Insa cel mai ok a fost sa ajutam bebelusul cat inca era in pantec. A trebuit s-o facem. Insa totul a fost foarte strict.

Atat eu, cat si bebelusul, am fost supusi la teste de lichid amniotic, RMA si multe alte ecografii. Am primit aprobarea si am programat operatia. Vietile noastre au fost ca intr-un rollercoaster pentru urmatoarele saptamani” a spus Bethan, potrivit Mirror.

Din fericire, operatia a fost un succes iar bebelusul a fost repus in pantecul mamei, cu maduva spinarii complet reparata, avand acum sansa la o viata normala.

Publicat: 11 feb. 2019, 16:53 Autor: Simona Parenting
Pe aceeași temă