I-au scos 526 de dinti unui baietel! Cazul medical e unul rar si socant VIDEO

Publicat: 04 aug. 2019, 18:06 Autor: madalina m. Viral

Unui copil din India i-au fost scosi sute de dinti. Medicii care s-au ocupat de acest caz sunt de-a dreptul uimiti ca au avut de indeplinit o asemenea misiune.

Cazul medical rar s-a petrecut in India. Acolo, medicii i-au scos 526 de dinti unui baietel in varsta de doar 7 ani! Micutul a fost supus acestei interventii complexe, deoarece viata lui era afectata in mod serios de conditia medicala.

Copilul se numeste Ravindranath si este originar din orasul Channai. El a ajuns sa fie operat de catre medici dupa ce i s-a umflat o zona mare de pe un obraz. La efectuarea unor radiografii, stomatologii au observat ceva foarte straniu.

I-au scos 526 de dinti!

I-au scos 526 de dinti unui baietel

In umflatura de pe chipul baietelului exista o structura solida, care cantarea aproximativ 200 de grame! In timpul operatiei s-a observat ca in obrazul lui Ravindranath existau 526 de bucati osoase, ce aveau o forma de dinti! Acestia masurau intre 1 si 15 milimetri si intreaga procedura medicala a fost una minutioasa.

Operatia de scoatere a celor 526 de dinti a durat nu mai putin de 5 ore. Stomatologii care au extras sutele de dinti au avut parte de o experienta unica, deoarece un asemenea caz medical nu este intalnit toata ziua, fiind atat de rar.

In urma acestei interventii chirurgicale care a fost una de succes, copilul din India a ramas cu 21 de dinti. Este un numar normal pentru varsta lui. Specialistii nu au stabilit, insa, in urma operatiei deosebite, care a fost cauza pentru care lui Ravindranath i-au crescut atat de multi dinti.

Totodata, medicii care au intervenit sunt de parere ca ar putea fi vorba despre o anomalie genetica. Baietelul se poate bucura acum de o copilarie normala. Inainte de operatie acuza dureri infioratoare in interiorul umflaturii de pe obraz. S-a spalat pe dinti si a murit dupa cateva minute

Parintii lui Ravindranath nu au fost nevoiti sa plateasca nimic pentru operatie, iar copilul a ramas cu dintii dezvoltati normal. „Sunt foarte fericit sa stiu ca fiul meu e bine. Mananca bucuros si duce o viata normala”, a spus tatal baietelului.

Un caz similar s-a petrecut si in Mumbai, India, in anul 2014. Specialistii au extras pe atunci 232 de dinti din gura unui adolescent, la capatul unei operatii care a durat sapte ore.

Substantele chimice periculoase din sapun si pasta de dinti!

sursa: independent.co.uk

 

Publicat: 04 aug. 2019, 18:06 Autor: madalina m. Viral
Pe aceeași temă