Substantele chimice periculoase din sapun si pasta de dinti! Le pot provoca dereglari hormonale grave in special copiilor! Asa le identifici!

Publicat: 06 Dec. 2018, 12:12 News 3

Substantele chimice periculoase din sapun si pasta de dinti pot fi identificate si evitat!

Din nefericire, produsele de ingrijire pe care le folosim zilnic au foarte multe componente care ne fac rau. Si nu doar noua, pentru ca substantele chimice periculoase din sapun sau alte cosmetice sunt nocive in special pentru copii si adolescenti.

Fie ca este vorba despre pasta de dinti, deodorant, sapun sau produsele de ingrijire regasite in orice casa, acestea contin substante care ne fac rau. Totodata, principala frica o reprezinta un anume component periculos si care poate cauza cancer.

Substantele chimice periculoase din sapun si pasta de dinti

Substantele chimice periculoase din sapun ne sunt daunatoare. Principala componenta ce poate provoca boli grave este „triclosan”. Aceasta este pe lista de ingrediente a produselor care sunt vandute si in magazinele romanesti.

Asa recunosti substantele chimice periculoase din sapun si pasta de dinti!

Un studiu efectuat la nivelul Uniunii Europenem arata ca doar jumatate dintre consumatori citesc informatiile de pe ambalaje. Pericolul ascuns din componenta produselor nu e luat in seama pe cat de des ar fi necesar.

Dintre substantele chimice periculoase din sapun si pasta, cea mai toxica este triclosanul, si a fost introdus pentru proprietatile sale anti-bacteriene, dar si de a lupta impotriva gingivitei. Producatorii recunosc printr-un avertisment inscriptionat pe cutie faptul ca un astfel de produs nu le este destinat copiilor!

Substantele chimice periculoase din sapun si pasta de dinti

Ingredientul ar trebui sa ne ajute, in viata de zi cu zi, dar in realitate este un factor declansator pentru foarte multe boli. Folosirea de triclosan duce la riscuri mari. In Statele Unite ale Americii, oamenii de stiinta au demonstrat, in urma mai multor studii efectuate pe animale, ca triclosanul este vinovat pentru anumite dezechilibre in organism.

„Daca ne expunem la doze mari de triclosan, aceasta este asociata cu scaderea nivelului unor hormoni tiroidieni”, au spus specialistii, potrivit thesun.co.uk. In anul 2000, guvernul din Suedia si-a avertizat cetatenii sa nu mai foloseasca produse anti-bacteriene ce au in componenta acea substanta.

Publicat: 06 Dec. 2018, 12:12 News 3
Pe aceeași temă