A apărut taxa de COVID-19! Pentru ce fel de intervenții trebuie să plătească românii tarif suplimentar

Publicat: 08 mai 2020, 10:39 Autor: Maria Apostol Arhiva
A apărut taxa de COVID-19! Pentru ce fel de intervenții trebuie să plătească românii tarif suplimentar

Tarifele clinicilor care au tratat pacienții în perioada stării de urgență au crescut cu sume între 150 și 1000 de lei, din cauza condițiilor restrictive impuse de autorități. 

După ce clinicile și cabinetele stomatologice au fost închise, cele câteva care au dorit să se ocupe de tratarea urgențelor, așa cum specifică Ordonanța Militară nr. 2, au fost nevoite să se supună unor reglementări care au crescut costul unei proceduri cu până la 1.000 de lei, bani plătiți de pacienți, relatează buletin.de.

Medicii stomatologici zic că cerințele sunt exagerate și nu se bazează pe niciun temei legal. Nebulizarea este cea mai controversată reglementare, susține aceeași sursă.

Pe 22 martie, cabinetele de medicină dentară din România au fost obligate să pună lacătul pe ușă.

Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență”. Atât scria în Ordonanța Militară nr. 2. Aici s-au oprit reglementările impuse de autoritățile centrale cu privire la activitatea stomatologică. De atunci și până acum nu s-a clarificat nimic, ba chiar lucrurile au devenit și mai confuze.

Pe 22 martie, Colegiul Medicilor Stomatologi din România a publicat o serie de recomandări pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în activitatea stomatologică de urgență. Una dintre aceste recomandări a fost motivul pentru care cabinetele mici nu au putut lucra nici măcar urgențele: nebulizatorul.

Se va proceda la nebulizarea cabinetului după fiecare pacient; după nebulizare, se așteaptă o perioadă de 2-4 ore, după care se poate desfășura din nou activitatea stomatologică; nebulizarea cabinetului apare ca măsură obligatorie în multe studii și articole publicate cu privire la acordarea asistenței stomatologice de urgență pentru pacienții suspecți sau diagnosticați cu infecție COVID-19

După apariția acestor recomandări al Colegiului Medicilor Stomatologi (care nu au fost publicate în Monitorul Oficial) Direcția de Sănătate Publică (DSP) București le-a preluat ca atare și le-a folosit pentru a emite avize temporare de funcționare a cabinetelor stomatologice. În primă fază doar șase mari clinici dentare și-au permis să redeschidă activitatea.

Citiți mai multe detalii pe buletin.de.

 

Publicat: 08 mai 2020, 10:39 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă