Un primar din Italia îi avertizează pe români! Ce trebuie să facă urgent: ”Dacă închideți, dacă blocați acum, e mai bine! În 10-15 zile va fi groaznic”

Publicat: 24 mart. 2020, 09:13 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Primarul italian din Sicilia, Gianfilippo Bancheri, a tras un semnal de alarmă și transmite un mesaj foarte important tuturor românilor. Într-un interviu exclusiv cu jurnalista Sonia Simionov, bărbatul recomandă să ascultăm de autorități și ne învață ce se să facem ca să nu ajungem ca Italia.

Până la această oră, în România au fost înregistrate 8 cazuri de deces din cauza coronavirusului, ultima persoană fiind un bărbat în vârstă de 70 de ani din Craiova. Primarul localității Delia, din Italia, Sicilia, Gianfilippo Bancheri, a vorbit despre necesitatea respectării tuturor măsurilor impuse de autoritățile din România pentru binele propriu și al celor din jur. Dacă oamenii ar sta în casă, astfel pandemia de coronavirus ar fi stopată, numărul cazurilor de îmbolnăviri scăzând.

Gianfilippo Bancheri, primarul localității Delia, Italia: Mulţi dintre voi aţi scris mesaje cu „Totul va fi bine”. Cum va fi totul bine dacă noi ieşim în fiecare zi la cumpărături? Cum să fie totul bine dacă acum mulţi mă întreabă dacă pot alerga pe afară, pentru că sunt stresaţi! Unde e coerenţa? Unde e respectul? Faţă de noi şi faţă de alţii! Mesajul meu era unul adevărat. Era un mesaj pentru inimile oamenilor, nu era nimic pregătit. A devenit viral în toată lumea din aceste motive.

Sonia Simionov, reporter Observator: Noi suntem acum în situația Italiei de acum 2-3 săptămâni. A fost decretată starea de urgență, acum o săptămână. Dar … a rămâne în casă este doar la nivel de recomandare.

Gianfilippo Bancheri, primarul localității Delia, Italia: Nu e o obligație?

Sonia Simionov, reporter Observator: Nu. Nu e o obligație.

Gianfilippo Bancheri, primarul localității Delia, Italia: Dacă închideți, dacă blocați acum, e mai bine! O luați înainte, în sensul că preveniți. Pentru că în 10-15 zile, scuză-mă, va fi groaznic. Sfătuiesc autoritățile din România să restrângă cât mai mult drepturile prin obligații pentru că numai așa pot fi salvate vieți. E în interesul tuturor. Nu se mai poate pierde timp. Nu se mai poate pierde timp!

Sonia Simionov, reporter Observator: Acum, în Italia, este obligatoriu să stai în casă sau e la nivel de recomandare?

Gianfilippo Bancheri, primarul localității Delia, Italia: Nu, ai voie să ieși doar să cumperi de mâncare. Altfel nu ai voie deloc. Plimbarea câinelui se poate doar în fața blocului. Se poate ieși doar pentru a merge la farmacie sau necesități alimentare.

Sonia Simionov, reporter Observator: În clipul de ieri spuneați că toată lumea în Italia spune: „Va fi totul bine! Va fi totul bine!”. În România e la fel. Avem aceste hârtii pe care scriem: totul va fi bine. Dar trebuie să rămânem în casă, nu? Trebuie să facem ceva…

Gianfilippo Bancheri, primarul localității Delia, Italia: Ca să fie totul bine trebuie să stăm în casă. Nu trebuie să ieșim. Nu trebuie să ne plimbăm. Dacă nu, nu va fi totul bine. Trebuie să stăm în casă! În casă! În casă! Neapărat! Salut toți românii și pe cei care sunt în Italia, mulți sunt prietenii noștri. Din acest motiv țin să vă spun: trebuie să stați în casă! Trebuie să stați în casă. Uitați-vă la televizor, luați exemplu din cum acționează celelalte state, pentru că virusul vine oricum! Nu ocolește pe nimeni. Ajunge oriunde, e chestiune de timp. Cu cât stăm mai mulți în casă, cu atât ne e mai bine.

Sursă: Observator.tv

Publicat: 24 mart. 2020, 09:13 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă