Dupa sarbatori pline de mancaruri grele pentru ficat, avem nevoie de o detoxifiere care sa ne readuca la starea de sanatate initiala.
Detoxifierea ficatului in 9 zile este cea mai simpla metoda pe care o recomanda toti specialistii. Daca nu stiai, ficatul este cel mai mare organ din corpul uman. Indeplineste peste 500 de functii si se poate regenera. Ficatul filtreaza si sorteaza substantele toxice.
Cum zilnic suntem expusi la chimicale, in alimente procesate, si toxine, in aerul respirat, ficatul are nevoie de ajutor. Si aici nu ne referim la medicamentele din farmacii, ci la alimente care il ”resusciteaza”. In plus, poti incerca si o dieta cu lamaie, care iti va elimina toxinele si va arde kg acumulate de sarbatori.
Daca e suprasolicitat, obosit, gras sau marit, e urgent sa te detoxifici. Daca simti greataa, oboseala, somn slab si migrene, lipsa de concentrare, irascibilitate, halena si transpiratii abundente si urat mirositoare, ficatul tau e suprasolicitat si are nevoie de ajutor.
A fost conceputa de Patrick Holford, lider in nutritie. Sunt alimente pe care trebuie sa le consumi zilnic si alimente interzise. Vor fi 5 mese pe zi: 3 principale si 2 gustari. Se consuma 2 l de apa impartiti in doze egale, pe parcursul zilei. Apa poate fi bauta simpla sau cu zeama de lamaie. Este obligatoriu sa faceti sport pentru a pune sangele in miscare.
Timp de 9 zile se consuma doar seminte, fructe, legume si peste. Se consuma alimentele din acest meniu:
Micul dejun: cereale cu lapte de soia / fructe / smoothie de fructe
Pranz: salata de verdeturi cu seminte / pastrav cu legume coapte / file de somon cu salata de legume / supa de cartofi / supa de linte cu morcovi
Cina: supa de legume / legume la gratar / orez fiert
Gustari: fructe / suc de fructe / seminte / porumb
Nu ai voie deloc: cafea, bauturi alcoolice, bauturi din comert, grau, lapte, grasimi si dulciuri, alimente procesate, fast-food, patiserie.
– e indicat sa consumi: grapefruit, ceai verde, ceai de papadie, struguri, pepene, mere, avocado, sfecla rosie, morcovi, usturoi.
– nu se consuma fructe si legume la aceeasi masa.
– fructele si legumele trebuie sa fie in stare naturala, sau gatite la abur / gratar.
Suc de lămâie şi sfeclă roşie: 6 tulpini de ţelină, o jumătate de lămâie, 1 sfeclă roşie, 1 cană coriandru, 1 bucăţică ghimbir proaspăt ras. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Sucul se serveşte imediat.
Suc de morcovi şi sfeclă roşie: 2 morcovi, 2 bucăţi sfeclă roşie, 1 lămâie, 1 bulb de molură. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Sucul se consumă imediat sau se poate păstra la frigider timp de 24 de ore.
Suc de portocale şi ţelină: 2 portocale fără coajă, 1 lămâie fără coajă, o jumătate de ţelină, o jumătate de cană cu pătrunjel. Se procesează toate ingredientele în blender. Se consumă imediat.
Elibereaza si curata ficatul de substante toxice. Imbunatateste starea de sanatate. Se regleaza si digestia. Se elimina excesul de apa, somnul devine odihnitor. Gandirea devine limpede, pielea devine luminoasa si curata. Caile respiratorii se elibereaza, respiratia se improspateaza, nivelul de energie va creste si numarul de kilograme va scadea.
Sursa: click.ro / farmaciadrchen.ro