Detoxifiere după Paște: Top 3 recomandări care te ajută să-ți cureți organismul după festinul culinar

Publicat: 22 apr. 2020, 14:03 Autor: ileana.ghinea News
Detoxifiere după Paște: Top 3 recomandări care te ajută să-ți cureți organismul după festinul culinar

După festinul culinar se impune o pauză, dar și o curățare a organismului. Există o serie de recomandări medicale care vin în întâmpinarea acestei nevoie. Astăzi o să discutăm despre top 3 recomandări care te ajută să-ți cureți organismul după festinul culinar.

Nu trebuie să uităm, însă, și de faptul că un consum corect și suficient de apă este vital în acest proces de DETOXIFIERE după Paște.

De asemenea, ni se recomandă să fim atenți la alimentație: fructele și legumele trebuie să compună 80% din meniul nostru zilnic.

DETOXIFIERE după Paște: Metoda Andreea Marin

Detoxifierea este o procedură la care apelează tot mai multe persoane publice. Andreea Marin este una dintre vedetele de la noi care apelează foarte des la acest proces. Vedeta a ținut un jurnal în care a menționat următoarele: „Eu am ales programul cel mai eficient de detoxifiere, bazat doar pe lichide, in care elimini cel mai bine toxinele și reziduurile din intestine. Am inceput in zori cu sucul verde de grâu, am continuat apoi cu preferatul meu ( gustul de mar preponderent îmi place mult), mai târziu cu cel roz de sfeclă, ghimbir, castravete și mar, psyllium (expandat odata ajuns in stomac, acesta iti da senzatia de satietate) si o pulbere de argila care ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. După altă pauză de masa în care am avut parte de binefacatorul masaj thai, au urmat portiile concentrate de iarba de grau și morcov, iar pentru detoxifierea ficatului, liver flush, ce conține portocala, lămâie, ulei de măsline, usturoi, ghimbir si piper rosu. Dupa atatea mese, fie ele si doar lichide, credeti ca imi mai este foame? Absolut deloc, si nu glumesc. Corpul își reglează mecanismul interior, tranzitul intestinal devine din nou normal, pielea se curata vizibil si devine elastica, hidratata, luminoasa, iar sportul ( circuitul de care v-am povestit in postarea de ieri continua si azi) si masajul îți aduc tonifierea dorita. Vă țin la curent, fug la saună, pe curând!”, povestește Andreea Marin pe contul de socializare.

DETOXIFIERE după Paște: Ozonoterapia

Despre ozonoterapie se știe că este una dintre cele mai bune „manevre” medicale pe care le putem face asupra organismului nostru. Fie că luptăm împotriva durerii, împotriva bolilor de piele sau împotriva toxinelor acumulate de-a lungul timpului, ozonoterapia ne face să fim și mai sănătoși, și mai frumoși, și mai fericiți.
„Recomand ozonoterapia în acest proces de detoxifiere despre care vorbiți, iar motive am destule. În primul rând, trebuie să reținm că ozonul este aur pentru organism, vine cu incredibil de multe plusuri și cu niciun minus. Ozonul este natural și perfect tolerat de organism. În tratamentul cu ozon se întâmplă o regenerare intensă la nivel celular. Are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului. Se reduc inflamațiile. Se reglează PH-ul și se înregistrează o îmbunătățire clară a circulației sângelui”, explică medicul Cornel Brotac, Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

În plus, specialiștii susțin că în urma studiilor efectuate au descoperit că ozonul are proprietăți reale – antivirale, antiinflamatorii și imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și optimizarea funcțiilor organelor și sistemelor de organe.

DETOXIFIERE după Paște: Saună

Sauna poate fi o metodă de susținere a procesului de detoxifiere a organismului, însă trebuie să fie realizată după anumite considerente și în anumite condiții. „Persoanele care aleg sauna ca metodă de detoxifiere ar trebui să ceară, în prealabil, sfatul medicului. Deoarece există riscul de deshidratare, cu 20 de minute înainte de şedinţa de saună, se recomandă un litru de apă. În plus, continuă să bei apă şi în timpul saunei. În lipsa unei hidratări corespunzătoare, pot apărea stări de ameţeală sau, mai grav, complicaţii la nivel renal, în cazul persoanelor care au pietre la rinichi”, profesorul Donald Smith, de la Departamentul de Toxicologie al Universităţii California din Santa Cruz.

Publicat: 22 apr. 2020, 14:03 Autor: ileana.ghinea News
Pe aceeași temă