Zina Dumitrescu a murit la varsta de 82 de ani! Cum a fost gasita in camera de azil

Publicat: 28 Mar. 2019, 15:35 Vedete

Doliu urias in lumea mondena a Romaniei. Mama modei, cum era supranumita in tara, s-a stins din viata pe 28 martie 2019.

Zina Dumitrescu a murit pe 28 martie 2019, informeaza spynews.ro. Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani, la 15:10, pe 28 martie 2019.

Zina Dumitrescu a fost un model de succes si apoi creatoare de moda. A devenit celebra in Romania sub titulatura de Mama Modei. Ea este cea care l-a facut celebru pe Catalin Botezatu, dupa ce l-a luat ca model, sub aripa ei.

Printre vedetele pe care le-a facut ceea ce sunt azi se mai numara si Valentina Pelinel. Sotia lui Cristi Borcea nu a uitat niciodata de Mama Zina, cum o strigau toate modelele cu care colabora.

Zina Dumitrescu a murit – Catalin Botezatu, devastat

„Este o veste tristă, am aflat acum zece minute, mi s-a spus că nu a murit, că încă erau la spital, o resuscitau. Nu cred aşa ceva! A fost unul din oamenii care i-a făcut viaţa mai frumoasă (n.r. Ioan Casian). Poate că noi nu am fost tot timpul acolo, poate că am fost prea puţin, acum e destul de delicat, nu ştiu, iertaţi-mă, nu ştiu ce să vă mai spun”, a spus Cătălin Botezatu citat de spynews.ro.

Zina Dumitrescu a murit pe 28 martie 2019

In ultima perioada, Zina Dumitrescu era slabita si extrem de suparata. Locuia intr-un azil de batrani, la marginea orasului. Fiul ei refuza sa o vada sau sa comunice cu ea, prin telefon. Singurul care o ingrijea era Ion, patronul azilului.

Ion Cassian, proprietarul azilului la care Zina Dumitrescu locuieste de cativa ani, era ingrijorat in ultimele luni. Cu toate ca a depus eforturi sa ii ridice moralul, Mama modei se topea pe picioare. De dor si de suparare…

„Suntem tot timpul lângă dânsa și la concluzia asta am ajuns acum, facem tot ce este posibil să îi schimbăm starea și gândurile și felul de a comunica cu noi, în continuare. Nu știm exact ce gândește. Doctorița a spus că este pe baza depresiei tot comportamentul. 

Starea dânsei și felul ei de a pune problema a fost în continuare identic, nu a ajutat-o cu nimic prezența fiului dânsei. Din contră, nu dorește să mănânce, are stări de vomă tot timpul…A venit și mult prea târziu băiatul și prezența lui nu a determinat-o pe dânsa să-și schimbe comportamentul, gândurile…” declara patronul azilului dupa ce Zina a fost dusa inapoi de la spital.

Zina Dumitrescu si-a dorit sa moara

Nu își mai dorește să lupte pentru viața ei, nu mai vrea să depună nici un efort pentru a trăi. Nu se simte deloc bine, nu mai este în parametrii ei normali.

Am fost zilele trecute cu ea și și-a făcut analizele și toate au ieșit destul de bune, nu a stat internată, dar anii își spun cuvântul. Vârsta vorbește de la sine, nu mai are deloc putere. Nu mai este ea! Nu mai are nici poftă de mâncare, se degradează pe zi ce trece, nu știu ce o să se întâmple cu ea, unde o să ajungem”, a declarat, pentru Click!, Ioan Casian.

Zina Dumitrescu a slabit mult inainte de moarte

Zina Dumitrescu a slabit 10 kg la inceput de 2019. Mama modei din Romania locuieste de cativa ani la un azil din Ghermanesti. In varsta de 82 de ani, a ramas o umbra pala a femeii puternice de acum 10 ani. Fiul ei a parasit-o de cativa ani si singurii care o mai viziteaza sunt cei cu care a colaborat.

„În ultima perioadă, a slăbit destul de mult, în jur de 10 kilograme. La ora actuală, dânsa mănâncă cam jumătate sau sunt zile în care mănâncă şi mai puţin decât o jumătate din meniul nostru, zilnic!

Pofta de mâncare a dânsei, precum şi dorinţa ei de a mânca nu mai este la fel de mare cum era acum două-trei luni. În continuare, noi suntem alături de dânsa şi vrem să facem să fie bine, dar nu vrea. E o perioadă mai grea pentru dânsa şi refuză”, a declarat Ion Cassian in urma cu cateva saptamani.

„Cel mai mult îmi plac cartofii prăjiţi. Mănânc o farfurie plină! Dimineaţă sunt sendvişuri cu ceai, seara depinde ce vrei… N-am poftă de mâncare, nu ştiu. O să mănânc forţat, până la urmă. Nu întotdeauna pofta de mâncare e legată de pofta de viaţă”, a spus Zina Dumitrescu, conform libertatea.ro, cu cateva saptamani inainte sa moara.

Ultima dorinta a Zinei Dumitrescu

Nu a mai ramas nimic din frumusetea Zinei de alta data. Fosta creatoare de moda traia in azilul de batrani de mai bine de opt ani, devenind o a doua casa pentru ea. De aceea, Zina, in varsta de 82 de ani, a spus care este ultima dorinta inainte de moarte, si anume sa moara in azil, in casa sa, si nu in spital, inconjurata de medici si de straini.

Publicat: 28 Mar. 2019, 15:35 Vedete
Pe aceeași temă