WOW! Asta e tara in care politicienii nu au privilegii. Dar ce beneficii au de la stat pentru functiile ocupate?

Publicat: 17 Jul. 2019, 13:32 News 3
WOW! Asta e tara in care politicienii nu au privilegii. Dar ce beneficii au de la stat pentru functiile ocupate?

Aceasta tara se afla pe locul 5 al celor mai fericite tari din lume. E situata dupa Danemarca, Norvegia, Elvetia si Olanda.

Suedia e tara in care politicienii nu au privilegii. Printre lucrurile pe care tarile enumerate mai sus le au in comun se numara: venit mare pe cap de locuitor, viata sanatoasa si absenta coruptiei la nivelul liderilor din politica. Informatia a fost publicata de John Helliwel, profesor de economie la Universitatea British Columbia.

Suedia este condusa de clasa politica, nu de rege. Suedezii sunt implicati activ in societate si la activitatile celor pe care ii voteaza. Politicienii din Suedia nu au privilegii si nici conditii de lux.

Suedia, tara in care politicienii nu au privilegii

WOW! Asta e tara in care politicienii nu au privilegii. Dar ce beneficii au de la stat pentru functiile ocupate
Suedia, tara in care politicienii nu au beneficii

Pana in 1990, tara nu oferea locuinte gratuite parlamentarilor. Ei obisnuiau sa doarma pe canapelele din birourile proprii, situate in cladirea Parlamentului. In prezent, statul le ofera parlamentarilor suedezi garsoniere. Fiecare are 40 metri patrati.

Camera e folosita ca living si dormitor, iar spalatoria e comuna. Cine vrea sa isi spele hainele, trebuie sa isi faca programare din timp. In Suedia exista parlamentari care locuiesc si in spatii de 18 metri patrati. Bucataria este la comun.

Reactia taioasa a Magdei Vasiliu: „Ce-mi plac mie politicienii astia care, in momentul in care o persoana publica are probleme, sar instant cu explicatii, solutii”

WOW! Asta e tara in care politicienii nu au privilegii. Dar ce beneficii au de la stat pentru functiile ocupateNu beneficiaza de personal de serviciu, fiecare isi face curat. Regula cea mai stricta, pe care toti o respecta, e ‘Patrati curatenia’. In plus, in Suedia, biroul unui parlamentar nu depaseste 18 metri patrati. Demnitarii nu au secretare sau consilieri.

Prezentatoare tv, data afara dupa ce s-a aflat ca se prostitua! Clientii ei sunt politicieni si oameni de afaceri instariti

In plus, nu beneficiaza nici de masini de serviciu cu soferi personali. Resedinta premierului suedez are pana in 300 metri patrati. Nici el nu are personal de serviciu. Purtatorul lui de cuvant a marturisit ca premierul isi spala si isi calca singur rufele.

Afla mai multe detalii despre Suedia aici!

Publicat: 17 Jul. 2019, 13:32 News 3
Pe aceeași temă