VIDEO: Exerciții fizice pe care să le faci în timpul izolării! Vei arăta mult mai bine și îți vor schimba și starea de spirit

Publicat: 01 apr. 2020, 11:33 Autor: ileana.ghinea News
VIDEO: Exerciții fizice pe care să le faci în timpul izolării! Vei arăta mult mai bine și îți vor schimba și starea de spirit

Epidemia de Coronavirus a venit la pachet cu izolare. Izolarea a venit la pachet cu sedentarismul. Sedentarismul a venit la pachet cu probleme articulare, cu „anchilozări” – așa cum le știm popular. De asemenea, sedentarismul a venit la pachet cu depresie, cu lipsa poftei de viață, cu tristețe.

Dureri lombare, dureri cervicale, constracturi musculare, dureri de genunchi sau dureri de cap… fiecare dintre aceste afecțiuni cu care ne confruntăm cu toții pot fi ameliorate cu ajutorul exercițiilor fizice.

Există o serie întreagă de studii care demonstrează beneficiile pentru sănătate ale sportului. Exercițiile fizice îmbunătățesc starea de spirit prin eliberarea serotonine. In plus, combat bolile cronice prin reducerea nivelului colesterolului și al tensiunii arteriale. Nu uita, sigur, nici de beneficiile legate de greutate. Un program regulat de sport ne ajută să ne menținem greutatea în limitele sigure din punctul de vedere al sănătății.

Exercițiile fizice întăresc inima și plămânii. Prin sport, hrănirea și oxigenarea țesuturilor sunt la cele mai înalte cote. În plus, sportul îmbunătățește somnul, fie că vorbim despre felul în care ne odihnim sau despre ușurința cu care adormin.

VIDEO: Exerciții fizice de făcut în izolarea impusă de epidemia de Coronavirus

„Durerile lombare apar din cauza faptului că tonusul mușchilor de la nivelul abdomenului este foarte scăzut. În acest caz, este eficient să facem mișcări de aplecarea trunchiului înainte. Detensionăm durerile lombare prin mișcări de genul ducerea genunchilor la piept completat cu unele mișcări de stretching. De exemplu, coborârea șezutului pe călcâie din patrupedie. Pentru durerile cervicale vizăm musculatura trapezului, interscapulara și musculatura centurii scapulare. Vom face, așadar, exerciții ca extensii ale capului sau tracțiuni cu bastonul.

Durerile de la nivelul genunchilor sunt cauzate, da, de lipsa mobilității. De aceea vom face exerciții de mobilitate cum ar fi flexia genunchiului activă sau pasivă prin intermediul kinetoterapeutului. Pentru recăpătatarea tonusului pierdut vom face contracții la nivelul stabilizatorilor genunchiului și a cvadripcepsului prin ridicarea picioarelor cu menținere în izometrie, genuflexiuni”, explică Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie..

Exerciții fizice pentru durerile de spate

Kinetoterapie, pentru acasă

https://www.instagram.com/p/B-Jstc3DOi-/

Exerciții fizice pentru zona lombară

https://www.instagram.com/p/B-CN03wDtCL/

Exerciții fizice pentru zona cervicală

https://www.instagram.com/p/B99MNaRlf4a/

Publicat: 01 apr. 2020, 11:33 Autor: ileana.ghinea News
Pe aceeași temă