Victorie pentru Guvernul Dăncilă! Rovana Plumb, pe lista comisarilor europeni acceptați de președintele ales al CE

Publicat: 09 Sep. 2019, 14:48 Life

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptați de președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Victorie pentru Guvernul Dăncilă! Ursula von der Leyen și-a dat, luni, acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnați, nominalizări furnizate de Consiliul Uniunii Europene.

Acest lucru vine ca urmare a unei serii de interviuri pe care președintele Comisiei Europene le-a ținut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcția de comisar european, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, publicat pe site-ul instituției.

Victorie pentru Guvernul Dăncilă!

Guvernul DăncilăGuvernul Dăncilă

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

Pașii următori:

„Consiliul Uniunii Europene trebuie acum să adopte lista, în concordanță cu Articolul 17 (7) din Tratatul Uniunii Europene, după care lista va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen va anunța mâine (marți – n.r.) distribuirea portofoliilor și felul în care intenționează să organizeze munca următoarei Comisii Europene.

Parlamentul European trebuie să își dea acordul pe întregul Colegiu al Comisarilor, inclusiv președintele și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate/ vicepreședintele Comisiei Europene.

Aceasta este precedată de audieri ale comisarilor desemnați în comisiile parlamentare de specialitate, potrivit Regulii 125 a Regulamentului Parlamentului. Odată ce Parlamentul European și-a dat consimțământul, Consiliul European numește formal Comisia Europeană, conform Articolului 17 (7) din Tratatul Uniunii Europene (TUE)”, conform sursei citate.

Sursa menționată mai arată că „Josep Borrell (Spania) a fost desemnat Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate de Consiliul European în consens cu președintele ales Ursula von der Leyen (Germania)”.

Viorica Dăncilă a comentat pe această temă, ținând s-o felicite pe Roxana pentru mica victorie obținută.

„Numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este o reușită pentru țara noastră. Este dovada și expresia încrederii pe care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat.

Felicitări, Rovana Plumb!”

Publicat: 09 Sep. 2019, 14:48 Life
Pe aceeași temă