Viorica Dăncilă, mesaj pentru elevi la deschiderea anului școlar: „Am credința că România va crește doar dacă educația va crește”

Publicat: 09 Sep. 2019, 11:55 News 4

Premierul Viorica Dăncilă a participat, astăzi, la festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Şcoala Gimnazială din Sântămărie Orlea, judeţul Hunedoara.

Viorica Dăncilă, mesaj pentru elevi. Prim-ministrul a descris localitatea, într-o postare pe Facebook, ca fiind ,,o comunitate mică, dar care merită, ca orice alt loc din România, oportunități solide de educație și dezvoltare.”

Șeful Executivului le-a transmis elevilor că își dorește ca ei să facă parte din acei elevi care ajung la facultate şi fac performanţă.

Viorica Dăncilă, mesaj pentru elevi

„Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate şi sunt mândră de această moştenire”.

Viorica Dăncilă a spus că educația înseamnă dezvoltarea mai bună a comunităților locale.

„Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a-și clădi un rost în viață. Educația reprezintă concret ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari care atrag după sine alte și alte generații. Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale”.

După festivitatea de deschidere, premierul a stat de vorbă cu cei mici și le-a urat mult succes în noul an școlar.

Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, Hunedoara, a fost reabilitată în perioada 2016-2017. Investiția s-a realizat prin Ministerul Educației Naționale.

Publicat: 09 Sep. 2019, 11:55 News 4
Pe aceeași temă