Veşti cumplite de la OMS! „Nu suntem deloc aproape de final”

Publicat: 30 iun. 2020, 09:27 Autor: Elena Arhiva
Veşti cumplite de la OMS! Nu suntem deloc aproape de final

Pandemia de coronavirus a schimbat faţa planetei în doar câteva luni, iar lucrurile sunt departe de a ajunge la final.  Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că, în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, ceea ce este „mai rău urmează să vină”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus virusul va infecta mult mai multă lume, dacă Guvernele lumii nu vor lua măsurile necesare. „Test, Trace, Isolate and Quarantine”, este mesajul OMS, care recomandă astfel testările, urmărirea acestora, izolarea şi carantina.

„Toţi vrem ca acest lucru să se încheie. Toţi vrem să ne revenim la vieţile noastre. Dar adevărul este că nu suntem deloc aproape de final. Deşi în multe ţări s-au făcut progrese, adevărul este că pandemia se răspândeşte la nivel global”, a declarat şeful OMS. El a cerut guvernelor să urmeze exemplul Germaniei, Coreei de Sud şi Japoniei, care au luat măsuri riguroase în ceea ce priveşte pandemia, mai ales prin efectuare unui număr mare de teste.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: „sănătatea nu reprezintă un cost, ci o investiţie”

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a prezentat în fața Comisiei de sănătate situația actuală a pandemiei și a făcut apel la guvernele statelor membre să îşi consolideze capacităţile de intervenţie, pregătire şi răspuns.

„Învăţăm cu toţii în cel mai greu mod cât de important este să fim pregătiţi. Pandemia ne arată cât de esenţial este ca guvernele, la orice nivel, inclusiv la cel local, să îşi consolideze capacităţile de intervenţie, pregătire şi răspuns. Mai mult ca orice, pandemia ne arată că sănătatea şi siguranţa sanitară nu sunt un lux. Ele sunt fundamentul dezvoltării sustenabile, a stabilităţii şi siguranţei. În final, sănătatea nu reprezintă un cost, ci o investiţie.

Una dintre lecţiile pe care trebuie să le învăţăm este cea a investiţiei în pregătire şi în funcţii ale sănătăţii publice esenţiale, în special în asistenţa medicală primară. OMS a făcut apel către toate ţările să crească cheltuielile pentru asistenţa medicală primară până la cel puţin 1% din PIB, fie prin investiţii, realocări sau ambele”, a spus directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Publicat: 30 iun. 2020, 09:27 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă