Veşti bune pentru turişti! Una dintre cele mai vizitate ţări din lume permite circulaţia liberă

Publicat: 01 iul. 2020, 13:42 Autor: Elena Arhiva
Veşti bune pentru turişti! Una dintre cele mai vizitate ţări din lume permite circulaţia liberă

În sfârşit şi o veste bună penrtu iubitorii de călătorii! Turiștii vor putea vizita din nou Spania. Spania a impus din 15 martie măsuri de izolare și a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate faţă de numărul turiştilor înregistrat în perioada ianuarie – aprilie 2019.

Începând de pe 1 iulie 2020, Spania permite circulaţia liberă a cetăţenilor europeni şi urmează să ridice progresiv restricţiile de călătorie în mai multe ţări, totul pe baza unei liste convenite cu Uniunea Europeană.

Ministerul de Interne spaniol a publicat deja în Monitorul Oficial o notă cu noile categorii de călători exceptaţi de la restricţiile de deplasare, indiferent de locul lor de provenienţă. Va fi permisă circulaţia persoanelor cu permise de rezidenţă sau vize de şedere de lungă durată eliberate de statele membre UE şi de cele din spaţiul Schengen.

Spania primește turiști străini de la 1 iulie 2020

Vor putea intra, de asemenea, în Spania persoane care călătoresc din motive familiale şi care dispun de documentele necesare sau persoane aflate în situaţii de forţă majoră. Restricţiile nu se aplică personalului consular, diplomatic, militarilor, organizaţiilor internaţionale, transportului de mărfuri, transportului maritim sau activităţilor din domeniul pescuitului şi nici transportului aerian comercial, relatează antena3.ro.

Spania şi-a deschis deja frontierele cu ţările din spaţiul Schengen în data de 21 iunie. Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa.

Ce se întâmplă în România

Până pe 1 iulie, în România au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, peste 20.000 de oameni au fost vindecați și externați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 326 de cazuri noi de îmbolnăvire și 16 decese, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. 

În intervalul 30.06.2020 (10:00) – 01.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (5 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Mehedinți, București, Neamț, Olt, Prahova și Suceava.
Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Publicat: 01 iul. 2020, 13:42 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă