Vestea dimineții! Școlile se deschid de la 1 iunie în Marea Britanie

Publicat: 25 May. 2020, 08:20 Arhiva

Școlile se deschid! O nouă știre a dimineții! Premierul Boris Johson a luat o decizie pentru copiii din Marea Britanie. Școlile se redeschid începând cu data de 1 iunie 2020.

Potrivit g4media.ro, premierul a confirmat în cursul zilei de duminică planul de relaxare treptată. Începând cu data de 1 iunie, școlile din Marea Britanie se vor redeschide parțial, după mai mult de două luni de reguli stricte din cauza pandemiei de coronavirus. Totul se va face pe grupe de vârste pentru școlile primare.

Elevii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani și 10 și 11 ani vor reveni la școală. Cei care sunt la liceu își vor relua orele și cursurile mai târziu, iar cadrele didactice trebuie să pregătească examenele începând cu data de 15 iunie 2020, potrivit sursei citate.

În Marea Britanie, cifrele sunt deja ”pe planul roșu”, deoarece există 37.000 de persoane decedate din cauza coronavirusului și peste 41.000 de persoane îmbolnăvite. În Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, autoritățile exclud deschiderea școlilor.

Val de infectări în Franța după deschiderea școlilor

Școlile și Universitățile din Franța au fost închise încă de pe 17 martie, ca măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus în rândul populației. După două luni de carantină, guvernul a început să ridice din restricții, ceea ce a dus la deschiderea grădinițelor și a școlilor primare.

Franța a înregistrat 70 de noi cazuri de Covid-19 în școli, după ce elevii au revenit la ore săptămâna trecută, a anunțat ministrului francez al Educației, potrivit Business Insider. Potrivit France24, grădinițele au clasele compuse din cel mult 10 elevi, în timp ce școlile trebuie să își împartă elevii în clase de câte 15.

În ciuda acestor măsuri, ministrul Educației Jean-Michel Blanquer a anunțat, luni, la postul de radio RTL, că au fost înregistrate 70 de cazuri de Covid-19 în prima săptămână de la reluarea cursurilor. „Este inevitabil, astfel de lucruri se vor întâmpla. Aproape toate cazurile (de infectare cu coronavirus, n.r.) au avut loc în afara perimetrului școlilor”, a declarat ministrul.

Publicat: 25 May. 2020, 08:20 Arhiva
Pe aceeași temă