Vestea care va schimba soarta României! Primele doze de vaccin anti Covid-19 ajung în decembrie!

Publicat: 27 Oct. 2020, 13:35 Arhiva
Vestea care va schimba soarta României! Primele doze de vaccin anti Covid-19 ajung în decembrie!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți, că primul lot de doze de vaccin anti Covid-19 va ajunge în România anul acesta, la sfârșiul lunii decembrie și că în ianuarie începe procesul de imunizare.

Tătaru a precizat, la o dezbatere online organizată de Profit.ro, că primii români care vor fi vaccinați vor fi cadrele medicale aflate în ”linia întâi” de luptă cu noul coronavirus.

El a estimat că administrarea acestor vaccinuri ar putea începe în ianuarie 2021.

”Avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este, și în planificarea care o avem, ca tot personalul medical să fie vaccinat, pentru a putea să avem o linie întâi solidă.” – a spus Tătaru la profit.ro. Ministrul Sănătății a mai ținut să sublinieze faptul că măsurile de restricție aplicate în România, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19, vor fi menținute ”încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea”.

”Suntem în adaptarea pentru fiecare zi. Suntem în pregătirea următoarelor 3-4 săptămâni. Lumea trebuie să înțeleagă că acele restricții pe care le impunem acum vor merge încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea. Fiindcă numai așa putem să limităm ce se întâmplă în acest moment.” – a mai spus Tătaru.

Peste 100 de morți în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4724 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din 28.876 de teste. De asemenea, au fost confirmate 104 decese.

Până astăzi, 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

Publicat: 27 Oct. 2020, 13:35 Arhiva
Pe aceeași temă