Vestea bună a zilei! Vaccinul împotriva coronavirus ar putea fi gata în vară

Publicat: 30 Mar. 2020, 17:22 News
Vestea bună a zilei! Vaccinul împotriva coronavirus ar putea fi gata în vară

Vaccinul împotriva coronavirus ar putea fi gata în vară. Atunci am putea avea primul vaccin împotriva coronavirus. O echipă de cercetători din Israel a creat un vaccin care va intra în faza de testare în următoarele săptămâni și ar putea fi folosit cel mai devreme din vara aceasta.

Potrivit medicului Chen Katz, vaccinul creat de israelieni poate fi administrat atât adulţilor cât şi copiilor şi ar putea fi gata în doar câteva luni. Va intra în testare în luna aprilie, anunţă cercetătorii, relatează antena3.ro.

„În această perioadă, suntem în etapele finale ale ajustării tehnologiei noastre la noile secvenţe ale actualului coronavirus, însă tehnologia rămâne aceeaşi. Este foarte probabil ca să fie găsită o soluţie ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă din vară, mai ales în contextul actual. Vaccinul a fost realizat mai degrabă pentru a proteja persoanele care nu au fost afectate de coronavirus”, spun cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au lucrat timp de patru ani la dezvoltarea unui vaccinpentru mai multe tipuri de virusuri. Acum tratamentul a fost adaptat pentru coronavirus. Vaccinul ar putea transforma boala într-o răceală uşoară, în funcţie de gravitatea cazului, spun medicii.

La modul ideal, un vaccin poate proteja în întregime un subiect, fără să aibă simptome, cu toate astea nu fiecare sistem imunitar reacţionează la fel la vaccinare, depinde de mai multe variabile, inclusiv vârsta şi starea de sănătate. Totuşi, chiar şi efectul parţial al unui vaccin bun poate schimba cursul bolii şi o poate transforma într-o afecţiune mult mai uşoară.

Pentru că vaccinul la care lucrează cecetătorii din Israel este unul oral, acesta va da mai puţine reacţii adverse decât unul injectabil, mai spun experţii.

Publicat: 30 Mar. 2020, 17:22 News
Pe aceeași temă