Veste alarmantă. Cine împrăștie cel mai mult coronavirusul! Toată lumea e în pericol!

Publicat: 13 mart. 2020, 09:52 Autor: Elena Arhiva
Veste alarmantă. Cine împrăștie cel mai mult coronavirusul! Toată lumea e în pericol!

Veste alarmantă. Cine împrăștie cel mai mult coronavirusul! Potrivit cercetătorilor, toată lumea e în pericol din cauza vitezei uriașe de răspândire al virusului.

Un studiu realizat pe subiecți din China, Singapore și Tianjin arată faptul că o persoană este extrem de contagioasă deși nu are în aparență niciun simptom. Cercetătorii consideră că peste trei sferturi din cei care s-au îmbolnăvit au luat virusul de la cineva care era purtător.

Veste alarmantă. Cine împrăștie cel mai mult coronavirusul! Ce se întâmplă în România

În România, până la această oră, avem confirmate 64 de cazuri de infectare cu coronavirus. Potrivit informării de presă, „Încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în București, la INBI Matei Balș. Numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 64.

Este vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv

Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

Caz 61 – Bărbat, 53 ani, contact (coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Caz 62 – Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61

Caz 63 – Tânăra, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64 – Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61”.

Raed Arafat susține că la un moment dat trebuie să ne așteptăm și la o creștere semnificativă a persoanelor îmbolnăvite cu coronavirus. Acesta a explicat cum arată planul medicilor, în momentul în care numărul cazurilor trece de un anumit prag. Românii nu trebuie să se panicheze, ci trebuie să respecte regulile de igienă, așa cum este normal, să nu mai dea buzna în magazine și să golească stocurile de alimente neperisabile și să se informeze doar de la autorități.

„La un moment dat, când crește numărul cazurilor, ce poate să urmeze este să ajungi să nu mai iei pacienții care au simptome ușoare și să-i lași acasă. Și să-i urmărești acasă. Și să îi urmărești un număr de zile și chiar să nu mai testezi. Îi recomanzi să stea acasă 14 zile și după aceea se întoarce în comunitate. Asta, dacă numărul devine mai mare. În continuare, se va încerca limitarea expunerii și limitarea răspândirii pentru că este foarte important să protejezi grupurile vulnerabile”, a explicat Raed Arafat într-o emisiune de televiziune.

Publicat: 13 mart. 2020, 09:52 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă