Valentina Pelinel: “A fi mamă nu înseamnă să te pierzi sau să uiți de tine”. Cum reușește soția lui Cristi Borcea să aibă o siluetă de invidiat după două sarcini

Publicat: 21 Jan. 2020, 22:27 Vedete

Valentina Pelinel este împlinită în adevăratul sens al cuvântului! La cei 39 de ani ai săi, împliniți recent, blondina are familia mult dorită: trei copii superbi, pe Milan Cristian (3 ani) și gemenele Indira Maria și Rania Maria (în vârstă de aproape 1 an), dar și un soț iubitor alături – Cristi Borcea.

Viața manechinului, care în urmă cu câțiva ani făcea furori pe podiumurile internaționale, s-a schimbat radical în ultima perioadă, iar acum blondina se simte binecuvântată și fericită. Valentina a renunțat la modă și a devenit ceea ce și-a dorit: mamă, soție și femeie de afaceri.

Valentina Pelinel: “Petrec timp de calitate alături de soțul meu”

Vedeta trăiește o frumoasă poveste de dragoste lângă Cristi Borcea, cu care cei trei copii, și tot împreună cu el are mai multe afaceri. Deși acum este fericită, în trecut blondina a avut câteva greutăți, când soțul ei n-a fost lângă ea fizic o bună perioadă. Chiar și atunci, Valentina, o femeie puternică, a reușit să-și păstreze zâmbetul pe buze, să fie și mamă, și femeie de afaceri. Despre toate acestea, dar și despre cum a reușit manechinul să revină la o siluetă de invidiat după cea de-a două sarcină, cu gemenele, dar și cum este viața ei acum, Valentina Pelinel ne-a vorbit într-un interviu exclusiv.

Reporter: Valentina, ai împlinit recent 39 de ani, ești mamă a 3 copii, și ai o siluetă de invidiat. Cum reușești? Care e secretul?

Valentina Pelinel: Nu există un anumit secret, ci o anumită disciplină de la care încerc să nu mă abat. Îi poți spune ritual, dacă disciplină ți se pare prea restrictiv. Mai exact, este vorba de timpul pe care mi-l acord conștient pentru îngrjirea mea fizică și mentală, și cred cu tărie că a fi mamă nu înseamnă să te pierzi sau să uiți de tine. Merg la sală de 4-5 ori pe săptămână, merg la masaj și terapii de întreținere corporală, merg la coafor și la cumpărături, ies la masă cu prietenele mele sau la o cină, dacă simt că este ok pentru mine. Și cel mai important, petrec timp de calitate alături de soțul meu.

Valentina Pelinel a luat 29 de kilograme în greutate la sarcina cu gemenele

Reporter: Câte kilograme ai acumulat pe parcursul sarcinii cu gemenele, câte kilograme ai acum și cum ai reușit să slăbești atât de rapid? 

Valentina Pelinel: La a doua sarcină totul a fost mai simplu, deoarece știam deja ce am de făcut. Cu toate acestea, m-am îngrășat aproximativ 29 kg. Mi-am propus ca imediat după ce am ok-ul de la doctor și după ce se încheie perioada alăptării, să mă apuc de programul meu obișnuit de întreținere alături de buna mea prietenă și instructoare de fitness, Luminița Nicolescu. Facem sport împreună de 11 ani .

A contat, evident, sănătatea și binele fetelor și nu greutatea mea. În orice situație, dacă nu sunt implicate  cauze medicale serioase, greutatea nu este o problemă. Cu dietă adecvată, sport și determinare, dar și o stare mentală corectă, se poate ajunge la rezultatele dorite în 5/6 luni după sarcină.

 Reporter: Ce alimentație ai acum? Bănuiesc că urmezi o dietă. Poți să dezvălui care este dieta, cum mănânci, ce mănânci?

Valentina Pelinel a slăbit cu criosaună, sport și alimentație sănătoasă

Valentina Pelinel: Nu am o  dietă specială, mai ales că iau mesele principale ale zilei alături de familie, și mai și ciugulesc alături de ei. Încerc însă să nu combin alimente, să evit prăjelile, excesul de zahăr și sare, dulciurile și tot ceea ce este nesănătos și inutil pentru o alimentație echilibrată. Sunt pofticioasă la mâncare, dar încerc să mențin un echilibru.

 Reporter: Faci sport, dar și tratamente corporale, mai ales criosaună. Tenul cum ți-l întreții? 

Valentina Pelinel: Puterea frigului folosită în mod controlat are foarte multe beneficii asupra organismului: crește imunitatea, slăbire, detoxifiere, regenerarea întregului organism, reglează tulburările metabolice și endocrine, stopează durerile musculare sau articulare, îmbunătățește somnul, însănătoșește și înfrumusețează părul și pielea. Criosauna m-a ajutat foarte mult să mă recuperez după accidentarea la schi (în urmă cu câțiva ani, Valentina s-a accidentat la picior, pe pârtie – n.r.) și mi-a crescut imunitatea, plus că nu mai sunt așa friguroasă.

Fotoregenerarea îmi place foarte mult pentru că întinerește pielea în mod natural prin stimularea producției de elastină și colagen. Apelez cu încredere la tratamente non invazive. Intraceuticals este cel mai bun tratament de hidratare în profunzime. Conține acid hialuronic, vitamine și antioxidanți, iar după tratament pielea arată super fresh.

Am grijă de corpul meu și de tot ce e important pentru mine. De exemplu, acum la sală încerc un nou antrenament de karate, care îmi da foarte multă energie și disciplină și sunt încântată de rezultatele obținute.

 Reporter: Ai aceeași greutate că pe vremea când defilai pe podium? La vremea respectivă cum reușeai să te menții?

Valentina Pelinel: Revenim la disciplină, evident dublată de avantajul vârstei și al stilului de viață. Meseria în sine te forțează să fii extrem de activ și dinamic, astfel încât nu este o provocare să te menții în limitele respective. Contează apoi și motivația personală și profesională, și starea de sănătate și cum alegi să te raportezi la evoluția ta și la ce ți-ai propus să obții.

Valentina Pelinel: “Nu îmi este dor să defilez. Am făcut tot ce mi-am propus în meseria mea”

 Reporter: Apropo, îți este dor să defilezi pe podium? Te-ai gândit că la un moment dat să mai defilezi? Ai fost, totuși, unul dintre cele mai renumite modele internaționale.

Valentina Pelinel: Sincer, nu îmi este dor, deoarece am făcut tot ce mi-am propus în meseria mea. Am făcut ce mi-am dorit de mică și când faci totul din pasiune, îți iese bine. Dar e un capitol încheiat din viața mea. Satisfacțiile vieții de familie nu au grad de comparație și dorința mea de a avea o familie fericită, sănătoasă și liniștită e prioritară. Iar dincolo de dragoste și respect, prezența și disponibilitatea sunt ingredientele secrete. Aleg și prefer să-mi petrec timpul liber cu copiii și soțul meu, în detrimentul proiectelor profesionale, cel puțin în această etapă de dezvoltare a lor, în care prezența mamei este esențială.

Reporter: Că tot ai petrecut atâția ani pe podium și printre modele, este adevărat că unele manechine luau laxative cu pumnul sau făceau foamea până leșinau ca să slăbească? Se vorbea la un moment dat și despre faptul că unele modele din Franța sau Italia sau SUA mâncau vată medicinală ca să nu le mai fie foame și să slăbească…

Valentina Pelinel: Nu aș putea comenta despre alte persoane sau stilul lor de viață, nu mă reprezintă acest discurs. Fiecare e liber să procedeze în acord cu valorile lui, iar ce fac alții, personal nu mă interesează. Live and let live este un principiu după care mă ghidez. Nu îmi place să judec sau să comentez alegerile altor persoane. Am întâlnit de-a lungul vremii oameni extraordinari în lumea modei, în toate colțurile lumii și la aceia îmi place să mă raportez.

Pelinel: “Mă simt binecuvântată”

 Reporter: Cum s-a schimbat viața ta de când ești mămică a 3 copii? Cum te descurci? Acum poți spune că într-adevăr ești împlinită în adevăratul sens al cuvântului?

Valentina Pelinel: Radical, aș putea spune. Nu sunt doar împlinită, sunt fericită și mă simt, efectiv, binecuvântată cu aceste minuni din viață mea. Și până nu trăiești această experiență, nu ai cum să o evaluezi de la distanță. Da, copiii tuturor sunt minunați, dar până nu îi strângi în brațe pe ai tăi, nu le simți inimile bătând lângă a ta, nu le vezi nevoia de iubire și acceptare și dragostea necondiționată pe care ți-o returnează, nu poți înțelege și trăi cu adevărat sentimentul. Le doresc tuturor femeilor să se bucure de acest moment din viața lor, este unic și merită orice efort.

Reporter: Ai avut o perioadă când n-ai trecut printr-o perioadă tocmai ușoară, când Cristi n-a fost fizic lângă tine. Atunci cum și de unde ți-ai găsit puterea? Cum reușeai să te descurci cu copiii?

Valentina Pelinel: “Am în mine puterea de a depăși orice obstacol”

Valentina Pelinel: Am în jurul meu oameni pe care pot conta, pe care îi iubesc și care mă ajută cu tot ce înseamnă creșterea copiilor, nu duc lipsă de ajutor, dar sunt implicată total în creșterea copiilor mei. În plus de asta, Dumnezeu m-a înzestrat cu o putere nebănuită, nu știu ce am făcut să merit acest lucru, dar știu că am în mine puterea de a depăși orice obstacol, credința că totul se întâmplă cu un motiv și capacitatea de a accepta ce poate fi schimbat și ce nu. Primesc cu serenitate ce îmi oferă viața și când e bine, și când e rău. Am primit și am dăruit iubire.

Reporter: Ce face Milan? Fetițele? Băiețelul cum a reacționat când și-a văzut surioarele? A fost gelos? 

Valentina Pelinel: Milan are o personalitate puternică și am avut grijă încă din burtică să îl apropii de ele. Le aștepta cu nerăbdare și de când au apărut în viața noastră, este atât de conștient de ele, se bucură când le vede când se întoarce de la grădiniță, îi place să le dăm de mâncare împreună, să le îmbrace și stea lângă ele. Evident că a fost și gelos la început, e o reacție normală, dar le iubește pe fetițe și ușor, ușor învață să le și protejeze.

Valentina Pelinel: “Cristi este un soț și un partener de nădejede”

Reporter: Cum arată o zi din viața ta? Că în afară că ești mamă… ești și femeie de afaceri, alături de soțul tău

Valentina Pelinel: Cristi este un soț și un partener de nădejede, un om în care am încredere și pe care știu că mă pot bizui. De aceea, să lucrăm în echipă este încă un aspect pozitiv al vieții noastre. Îmi place să facem echipă și să ne completăm reciproc, inclusiv în viața profesională. Sunt alături de el în deciziile lui și ne consultăm, ne înțelegem unul pe altul, ne respectăm tabieturile.

Foto: Arhivă personală

Publicat: 21 Jan. 2020, 22:27 Vedete
Pe aceeași temă