Vacanţă prelungită după Paşte pentru elevi şi studenţi? Ce spune Ministrul Educaţiei despre acest lucru

Publicat: 25 Mar. 2020, 09:38 News
Vacanţă prelungită după Paşte pentru elevi şi studenţi? Ce spune Ministrul Educaţiei despre acest lucru

Monica Anisie a făcut declaraţii în ceea ce priveşte întoarcerea elevilor la şcoală. Ministrul educaţiei, nu va ezita să solicite prelungirea vacanţei forţate, dacă în felul acesta copiii vor fi mai feriți de pericolul îmbolnăvirii.

„Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență – n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși”, a spus Monica Anisie.

Anul şcolar, îngheţat?

În ceea ce privește controversa stârnită de ideea înghețării anului școlar, ministrul educației a explicat faptul că „la acest moment” nu este luat în calcul acest scenariu.

„Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea”, a declarat Monica Anisie.

Variante posibile pentru elevii și studenții care au de dat examene finale

„În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat sau studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta în foarte scurt timp, după o analiză atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”, a promis Monica Anisie.

Starea de urgență a fost decretată la 16 martie 2020, pentru o perioadă de 30 de zile, care se poate însă prelungi.

„Toate scenariile pe care specialiștii din cadrul Ministerului le realizează vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali, atât reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatele, dar și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor. Decizia va fi luată de comun acord și o vom comunica public”, a insistat Monica Anisie.

Publicat: 25 Mar. 2020, 09:38 News
Pe aceeași temă