Urme de gloanțe de la Revoluție, descoperite de angajații Primăriei la clădirea Pasajului Victoria

Publicat: 06 oct. 2019, 17:40 Autor: D. C. Life
Urme de gloanțe de la Revoluție, descoperite de angajații Primăriei la clădirea Pasajului Victoria

Muncitorii Primăriei Capitalei au găsit recent urme de gloanțe de la Revoluția din 1989 pe fațada unei clădiri monument istoric din București.

Urme de gloanțe de la Revoluție. Clădirea se află pe Calea Victoriei, într-un imobil care a intrat în reparații, potrivit lui Marius Coaje, consilier al primarului general Gabriela Firea.

Urmele de gloanțe de la Revoluția din 1989 sunt și acum vizibile în Capitală, pe Calea Victoriei.

Urme de gloanțe de la Revoluție

Urme de gloanțe de la Revoluție

„La una dintre clădirile la care noi avem cotă parte și unde vom reface fațada, muncitorii noștri au găsit recent urme de gloanțe de la Revoluția din decembrie 1989”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Coaje, consilier al primarului general și coordonatorul programelor de refacere a fațadelor precum și al programului de reabilitare a clădirilor cu risc seismic din București.

Potrivit lui Coaje, urmele de gloanțe s-au descoperit la clădira monument istoric din fața Palatului Telefoanelor, unde a funcționat Teatrul Țăndărică și unde se află Pasajul Victoria.

În ciuda faptului că este monument istoric, clădirea de pe Calea Victoriei nr. 48-50, construită în anul 1910, a avut montat pe ea, până acum două luni, un panou imens și foarte greu, care era asigurat extrem de prost și care mai avea foarte puțin și se prăbușea pe trotuarul circulat de pe „Victoriei”.

„Aici, pe Calea Victoriei 48-50, avem un imobil din 1910, monument istoric, încadrat în clasa de risc seismic 3, unde se reface fațada cu totul, am luat mulaje pentru tot ce înseamnă elementele artistice, apoi se reface fațada, și dacă este novoie și acoperișiul”, a declarat Marius Coaje, care a mai precizat faptul că a durat trei luni pentru obținerea avizelor necesare pentru această intervenție, fiind vorba de un monument istoric.

Cei care au solicitat ca această clădire să fie refăcută sunt reprezentanții Tearului Țăndărică – instituție care se va întoarce în această clădire după ce va fi refăcută.

„Primăria Capitalei are o cotă parte de 21% din această clădire, restul fiind persoane fizice și juridice. Sunt și spații comerciale la parter. Noi am obținut acordul tuturor de aici să refacem fațada. Aici a funcționat Teatrul Țăndărică și ei ne-au scris și ne-au rugat să intervenim aici. Imediat cum vorm termina fațada, ei se vor întoarce pentru susținerea tuturor spectacolelor”, mai susține consilierul primarului general.

Publicat: 06 oct. 2019, 17:40 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă