Memoria lui Marin Moraru, intinata. Teatrul TNB nu vrea bustul facut cu atatea sacrificii

Publicat: 06 oct. 2019, 14:39 Autor: Simona Vedete

In urma cu trei ani, indragitul actor, Marin Moraru, a plecat pentru totdeauna dintre noi.

Memoria lui Marin Moraru, intinata. Vaduva acestuia, Lucia Moraru, sufera si acum dupa ce marea ei iubire a plecat la ingeri. Aceasta a marturisit ca i-a făcut singura un bust, din banii ei, insa nu are unde sa-l puna.

Chiar si-a vandut masina ca sa aiba banii necesari pentru facerea lui, si a vrut ca sa fie pozitionat la TNB, insa reprezentantii teatrului au refuzat.

Memoria lui Marin Moraru, intinata

Memoria lui Marin Moraru, intinata

„Am vândut mașina pentru a-i face un bust, așa cum merită un mare artist cum a fost Marin Moraru. Mi-am dorit ca acestuia să i se găsească un loc la Teatrul Național din București, pentru că majoritatea pieselor le-a jucat acolo. A mai jucat la Teatrul de Comedie, la Lucia Sturdza Bulandra, dar cel mai mult la TNB a jucat.

Mi-aduc aminte că «Take, Ianke și Cadîr» (în care Marin Moraru a jucat cu Gheorghe Dinică și cu Radu Beligan – n.r.) a fost unul din cele mai mari succese și a salvat instituția, s-a jucat timp de 10 ani, până și în zilele de luni.

Directorul instituției, Ion Caramitru, a zis că e de acord să amplaseze bustul, dar designerul noului teatru, o doamnă, mi-a zis că nu. Că nu se poate cu actorii care au trăit odată cu noi, ci doar cu cei din anii ʼ50-ʼ60. Am întrebat dacă au busturi ai actorilor din acea perioadă și mi-a zis că nu.

Am ajuns cu jalba până la Ministerul Culturii, mi-au promis că se va rezolva, dar deocamdată nu s-a rezolvat. Eu am făcut efortul acesta pentru a amplasa bustul într-o instituție, într-un loc public, nu la cimitir” a spus aceasta, potrivit Libertatea.

Publicat: 06 oct. 2019, 14:39 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă