Doliu în lumea filmului românesc. Un actor din „Toate pânzele sus” a murit

Publicat: 17 Jul. 2020, 08:11 Arhiva
Doliu în lumea filmului românesc. Un actor din Toate pânzele sus a murit

George Paul Avram, cunoscut publicului larg pentru rolul marinarului Haralamb din „Toate pânzele sus”,  a murit joi, la vârsta de 80 de ani.

Actorul George Paul Avram, cunoscut pentru rolul lui Haralamb din “Toate pânzele sus” a încetat din viață azi, la vârsta de 80 de ani. Vestea copleșitoare a fost confirmată de soția lui care locuiește în Canada.

“Haralamb a ridicat toate pânzele sus și, după 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fără sfârșit. A fost actor al Teatrului Național din București, până în ziua în care a decis să părăsească țara, în 1987, persecutat de comuniști. S-a întors în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român. Ultimul său rol a fost în 2007, în… Restul e tăcere”, a scris jurnalistul Florin Ghioca pe Facebook, imediat după aflarea tristei vești.

George Paul Avram a fugit în Germania în 1987 din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii. Marele actor are la activ peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Național din București, precum și apariții-cheie în producții cinematografice.

Citește și: Doliu în cetatea filmului. Galyn Gorg, vedeta din seria RoboCop, a murit

Doliu în lumea cinematografică! A murit Grant Imahara, realizator MythBusters şi actor în Star Trek

 

 

Publicat: 17 Jul. 2020, 08:11 Arhiva
Pe aceeași temă