Carl Reiner, una dintre legendele comediei americane, a murit. Ce s-a întâmplat în locuința actorului

Publicat: 01 iul. 2020, 11:18 Autor: Hermina Hagianu Vedete

Actorul și regizorul american Carl Reiner a murit luni, 29 iunie, la vârsta de 98 de ani. Artistul a murit în locuința sa din Beverly Hills, California, din cauze naturale, relatează Variety.

Fiul său, actor și activist cunoscut, Rob Reiner, a anunțat decesul tatălui său pe Twitter: „Noaptea trecută tatăl meu a murit. Mă doare inima să scriu asta. El a fost lumina mea călăuzitoare.”

Carl Reiner, carieră

Reiner a fost câștigătorul a nouă premii Emmy, dintre care cinci sunt pentru „The Dick Van Dyke Show”.

Cele mai populare filme ale sale, pe care le-a realizat în calitate de regizor sunt „Oh God”, cu George Burns, în 1977; „The Jerk”, cu Steve Martin în 1979; „All of Me”, cu Martin și Lily Tomlin, în 1984. De asemenea, el s-a remarcat în cele trei filme din Trilogia Ocean’s: „Ocean’s Eleven”, „Ocean’s Twelve” și „Ocean’s Thirteen”.

Chiar şi după ce a împlinit vârsta de 90 de ani, Reiner a rămas activ şi a continuat să joace, deşi doar cu vocea, unul dintre ultimele sale roluri a fost în documentarul „If You’re Not in the Obit, Eat Breakfast”, un documentar despre oamenii care rămân activi şi după vârsta de 90 de ani.

Carl Reiner a vorbit în cartea sa autobiografică „My Anecdotal Life” despre ce a însemnat pentru el actoria spunând: „Să-i inviţi pe oameni să râdă de tine în timp ce tu râzi de tine însuţi, este un lucru bun. Poate că tu eşti păcăliciul, dar eşti păcăliciul care ţine totul sub control”.

Totodată, celebrul comediant a explocat și de ce a ales să urmeze acest drum: „Sincer, îmi amintesc că am vrut să mă fac actor pentru că, în realitate, voiam să dorm până târziu. Jur că este adevărat! De când eram un copil, obișnuiam să spun: „Vreau pe un câmp unde să pot dormi cât mai mult”, a declarat Carl, în 1958, pentru The Post.

Publicat: 01 iul. 2020, 11:18 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×